Alerta per nevades

420
Alerta per nevades
Alerta per nevades

L’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències ha alertat i recomanat molta precaució davant el temporal de neu previst per diumenge que ve a l’interior de les províncies de València i Castelló, i de vent matí a l’interior de Castelló, segons els avisos emesos per l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

El temporal de neu que, des de primeres hores d’aquest divendres està afectant a l’interior de les províncies de València i Alacant, s’estendrà el proper diumenge també a l’interior de la província de Castelló i interior nord de la província de València, on s’esperen acumulacions de neu per sobre dels 900 metres, segons avís groc d’AEMET. Pel que fa al temporal de vent previst per demà, s’esperen ratxes que superaran els 80 quilòmetres per hora a l’interior i litoral nord de Castelló.

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana (CCE) ha establert emergència situació 0 del Procediment d’Actuació enfront del Risc de Nevades i s’ha informat als municipis afectats perquè adoptessin les mesures preventives. Aquesta situació afecta a l’interior de les comarques de la Costera i la Vall d’Albaida, a la província de València; i les comarques del Comtat, l’Alcoià i l’Alt Vinalopó, a la província d’Alacant.

El Procediment d’Actuació enfront del Risc de Nevades de la Comunitat Valenciana classifica del 0 al 3 les situacions d’emergència segons els danys que ocasionen les nevades. En el matí d’avui s’ha establert una situació 0 a les comarques esmentades perquè els efectes de la neu requereix la mobilització de recursos per a la neteja de la xarxa viària afectada.

També ha decretat preemergència per plaques de gel a la xarxa viària de l’interior nord de Castelló. En aquesta circumstància extraordinària, es recomana evitar circular per les carreteres afectades i molta precaució si es transités, a més de seguir els següents consells: conduir amb els llums posades, reduir la distància de seguretat i utilitzar cadenes. D’altra banda, s’ha emès un butlletí d’informació especial en què s’informa de l’esmentat temporal previst en els propers dies.

Davant d’aquesta situació, moltes carreteres afectades per l’emergència del temporal de neu han patit durant tot el matí restriccions de trànsit i talls temporals de circulació, segons informació facilitada pel Centre de Gestió i Seguretat Viària (CEGESEV). En el compte @GVA112 oa la pàgina www.112cv.gva.es es pot consultar l’estat d’aquestes carreteres i els consells a seguir tant davant el risc de nevades, de pluges, vent o temporal marítim.

El director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha reiterat el missatge difós el passat cap de setmana davant el fort temporal de neu, pluja i vent que va afectar la Comunitat Valenciana. “És important -ha destacat-, els treballs de coordinació que s’estan duent a terme davant aquest nou temporal entre les diferents administracions pel que fa a la neteja de les carreteres i com a previsió als avisos de vent i neu, que s’estendran per tal d’ setmana a la província de Castelló “.

El director de l’Agència ha anunciat que, davant l’avís de temporal aquest cap de setmana, “també hi ha un ampli dispositiu preparat per les possibles complicacions que puguin derivar del temporal amb la mobilització de recursos pels diferents organismes i administracions que han d’intervenir si es declara una emergència “.

Tant la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques, els diferents consorcis provincials de bombers i les diputacions han informat a l’Agència de Seguretat i Emergències que tenen els seus recursos preparats “per desplaçar-se de la forma més ràpida al punt que es requereixi i aconseguir que la circulació sigui segura “.

Emergències demana precaució especialment si es va a agafar el cotxe per desplaçar-se a les zones afectades per les nevades i recomana, davant les previsions meteorològiques per al cap de setmana, seguir comptes oficials i posar-se al dia de les actualitzacions dels avisos, preemergències o emergències vigents que recull l’esmentada pàgina web del Centre de Coordinació d’Emergències.