Alcaldes del PP demanen que no se tanquen consultoris

688
PUBLICITAT

Nota de premsa Partit Popular provincial

Els alcaldes lamenten que la falta de previsió de la Conselleria haja posat al personal sanitari als peus dels cavalls i demanen mesures per no aïllar desenes de municipis al no tenir assistència mèdica

Els alcaldes de l’interior de la província de Castelló han sol·licitat de manera formal a la Conselleria que es posen en marxa dins de les possibilitats serveis mínims d’atenció mèdica davant el tancament de desenes de centres de salut.

Alcaldes de les comarques dels Ports, Palància, l’Alta Maestrat … han vist com la Conselleria ha decidit tancar els ambulatoris i centralitzar els serveis en poblacions més grans. Una decisió que està provocant greus problemes en localitats petites.

L’alcalde de Catí, Pablo Roig, ja ha mostrat la seva disconformitat amb la decisió a la Conselleria. Roig explica que “som conscients de la situació, però tancar a el 100% dels ambulatoris dels petits municipis no pot ser la solució” ja que aïlla molts veïns, la majoria d’ells molt grans.

De fet, un dels problemes afegits és que moltes d’aquestes persones grans no tenen capacitat de desplaçar-se a altres localitats.

L’alcaldessa de Xert, Susana Sanz, ha explicat que “entenem la gravetat de la situació però estem parlant de municipis amb una població molt vulnerable i que obligar-los a sortir de casa i anar a altres localitats molt poblades pot incrementar el risc de contagi”. Per això, “vam pensar que uns serveis mínims, reduir les hores o els dies, seria millor que un tancament al cent per cent”.

Una tesi que també defensa l’alcalde de Torás, per exemple, Carlos del Río, que recorda que “la falta de previsió ha fet que el personal mèdic treballe sense mesures de protecció” i ha lamentat que “el percentatge de personal mèdic afectat siga tan alt a la Comunitat Valenciana “i ha volgut agrair” la tasca de tots aquells que estan arriscant les seues vides per salvar-nos a tots “.

Els alcaldes han demanat que es prenguen mesures per no deixar a desenes de municipis aïllats i sense protecció sanitària.