Albocàsser viurà una partida d’escacs amb figures humanes

651
PUBLICITAT

Una veïna d’Albocàsser, Tere Boix Ferrando amb la col·laboració de l’associació L’Assagador, ha reunit tot el poble per jugar una gran partida d’escacs. Serà el dia 15 d’agost a la plaça de la població del Maestrat. Per a això ella mateixa s’ha encarregat de cosir un gran escacs de 9×9 metres, sobre el qual fitxes humanes representaran una gran partida. Totes les associacions del poble: Joves, banda de música, cavallers, club Desnivell, jubilats, Amics del bureo, club Desnivell, caçadors, jugadors d’escacs, parròquia, futbol … tindran protagonisme.

Amaniments de la partida d'escacs
Amaniments de la partida d’escacs

Les diferents figures aniran vestides per a l’ocasió, amb uns vestits que s’estan confeccionant aquests dies. El Prat de Sant Pau ha estat l’escenari d’un assaig amb els participants en la gran partida.

La contesa serà real. Per a això s’ha comptat amb especialistes en el joc dels escacs que dissenyaran una partida prèviament. D’aquesta manera en el joc que es representarà els peons, torres, alfils, cavall, rei i reina sabran el seu paper.

La partida serà tot un espectacle. Les diferents fitxes desfilaran fins a la plaça d’Albocàsser. La parròquia col·laborarà bandejant les campanes per donar solemnitat a la batalla que es lliurarà sobre el tauler. Els personatges aniran caracteritzats i els narradors, a més d’explicar la partida, introduiran als presents en el noble joc. Tere Boix i Susanna Sebastià seran les narradores de l’esdeveniment. No faltarà un ball medieval, evocant temps de batalles passades.

Tere Boix va ser reconeguda aquest any en els premis Maestrat Viu per la seva iniciativa “Un poble de joguet” ue va convertir els antics safareigs d’Albocàsser en un espai amb botiga, teatre, carrers, estanys, muntanyes, masies, etc., i que tenia com a objectiu potenciar la creativitat i la imaginació de nens i adults, recuperar els jocs populars i conscienciar sobre la importància del reciclatge.