Albocàsser viurà aquest cap de setmana la XXVII Dictada Occitana

81
PUBLICITAT

Albocàsser tornarà a submergir-se en el món occità els dies 2 i 3 de febrer amb la celebració de la XXVII Dictada Occitana en record dels 816 anys del naixement de Jaume I en Montpelier.

Així, el divendres 2, el Casal Jove acollirà des de les 19 h diferents activitats a càrrec de Mireia i Vicent de Quart com un taller de contes o balls occitans per a xiquets i xiquetes. Hi haurà música en directe interpretada per Juanfran Ballesteros. Tampoc faltarà una xocolatada patrocinada per l’AMPA Joan de Brusca.

El dissabte l’activitat es traslladarà a l’Ermita dels Sants Joans. A les 10.30 h serà la benvinguda per part de les autoritats i les associacions organitzadores de la Dictada: Òc-Valéncia i L’Assegador. A les 11 h es presentarà el número 23 de la revista Paraula d’Oc. A les 11.30 h serà l’esperada Dictada Occitana a la qual seguirà, a les 12 h, la conferència ‘Mestres d’obra, obrers de vila i pedrapiquers occitans al Maestrat. Segles XVI-XVII’ per J. Pitarch, Santiago Mas i Jose P. Martínez. Els resultats de la Dictada 2024 i el lliurament de distincions es donaran a les 12.45 h.

El matí es tancarà, a partir de les 13 h, amb una lectura de poemes selecció del col·lectiu Tots són nostres en la qual es retrà homenatge al centenari d’Anfós Ramon i Vicent Andrés Estellés. A les 13.30 h s’oferirà una interpretació col·lectiva de l’himne occitana ‘Es canta’.

El fermall d’or a la XXVII Dictada Occitana el posarà l’actuació del grup Revelhet a partir de les 19 h en el pavelló.