Albocàsser viu dissabte dia 16 la màgia i l’emoció de ‘Les Rossegades’

435
PUBLICITAT

Albocàsser viurà demà un dels actes principals de les festes de la Publicata en honor a Sant Antoni.

Cada any les impressionants “Rossegades” atrauen la població a nombrosos visitants que observen sorpresos l’ascensió pel carrer Major dels dos arbres i el carro carregat de Malea.

L’Ajuntament per tal de donar continuïtat a les tradicions i costums va decidir el passat mes de desembre distribuir el poble en diferents sectors per tal d’organitzar la festivitat de Sant Antoni. Cada sector agrupa a un conjunt de carrers que seran els encarregats de l’organització dels diferents actes de la festa. L’Ajuntament fa una donació econòmica de 1.000 € per a sufragar les despeses de la festivitat.

A ‘Les Rossegades’ els aficionats als cavalls s’encarregaran de tallar la llenya, carregar el carro i arrossegar els dos arbres i el carro carregat de llenya. Els arrossegaments es faran durant el matí amb un interval d’una hora entre l’un i l’altre. Quan els tirs d’animals guiats pels traginers arriben al Carrer Major i al crit del primer d’ells, comença l’ascensió a tota velocitat pel Carrer Major. La copa de l’arbre que s’arrossega és tan ampla com el carrer, fet que provoca tensió i emoció entre el públic. En arribar a la Plaça i al crit de ‘Visca Sant Antoni’ finalitza l’ascensió. S’estira un arbre amb branques, una alzina i el carro carregat de llenya. Sens dubte el moment més espectacular és l’ascensió del carro carregat amb la llenya. És el moment en què sonen les campanades. El Carrer Major s’omple de públic que treu el cap a les finestres i balcons per veure l’espectacularitat del moment.

La llenya i els arbres conformen la foguera que es cremarà durant la vesprada. Després de nit, tindrà lloc la lectura de la Publicata i el repartiment de la coqueta per a tots els que porten un animal.

Diumenge a la tarda arribaran “Les Corregudes” en què participaran sobretot nens. Com a premi rebran un pollastre