Albocàsser viu amb intensitat el cap de setmana de Les Cartes

203
Albocàsser viu amb intensitat el cap de setmana de Les Cartes
Albocàsser viu amb intensitat el cap de setmana de Les Cartes

Durant aquest pont Albocàsser ha viscut el tradicional Cant de les Cartes i Nit d’Albades en la qual els quintos del municipi canten Les Cartes en la plaça de l’Església. Les quintes, ja que enguany i com a novetat han sigut dones les encarregades de dur a terme la festivitat, van entonar diferents cobles relacionant els pals de la baralla amb els misteris de la Passió del Senyor i Dolors de la Mare de Déu. A continuació, va ser el torn de les Albades.

Durant la jornada del dissabte, es va celebrar la festa de la Puríssima amb una missa a les 11h en l’església parroquial de l’Assumpció a la qual va seguir la Rondalla de la Puríssima pels carrers de la localitat.

Així mateix, amb motiu de la festivitat l’Oficina de Turisme, situada en l’ermitori de Sant Pau, ha oferit diferents exposicions, visites i projeccions. Cal destacar que s’ha fet promoció de la festa amb l’exposició “Les Cartes a Albocàsser” de Tere Boix i Ferrando i un taller-xarrada sobre les Albades a càrrec del poeta, pintor i escultor Jere.

A més, s’han realitzat diferents visites per l’ermitori i els seus voltants i s’ha projectat el documental de canal Historia, Territorio Templario, impulsat per la Diputació de Castelló i que en el seu cinquè capítol, “La diàspora càtara, de Occitania al Maestrazgo” visita Albocàsser.

Segons les dades arreplegades per l’Oficina de Turisme, quasi 200 persones arribades de diferents punts d’Espanya han visitat el punt d’informació turística en l’ermitori de Sant Pau i s’han interessat per la festa de Les Cartes i la Puríssima.

Cal recordar que les festes de Les Cartes i de la Puríssima d’Albocàsser estan declarades d’Interès Turístic Local.

Albocàsser viu amb intensitat el cap de setmana de Les Cartes