Albocàsser tria als finalistes del concurs gastronòmic de la trufa

744
Concurs gastronòmic de la trufa
Concurs gastronòmic de la trufa
PUBLICITAT

-Nota de premsa-

L’Ajuntament d’Albocàsser ha fet públic el nom dels tres cuiners que competiran a la final del XII Concurs gastronòmic de la tòfona negra del Maestrat ‘Castelló Ruta de Sabor’. Es tracta d’un certamen organitzat amb la col·laboració de la Diputació de Castelló i que pretén posar en valor aquest or negre de la cuina provincial.
Cal destacar que, en aquesta edició, el concurs s’ha obert a la participació de professionals de l’hostaleria i estudiants de cuina. Així doncs, els plats seleccionats, i que competiran per convertir-se en la millor elaboració contuber melanosporunde 2017, són ‘Dampling ibèric al chili crab’ de Moisès Armero, del Centre Universitari de Gastronomia i Management Culinari d’Castellón GASMA; ‘fuet, tòfona, pa i tomàquet ‘de Caterina Xiva, del Restaurant La Carrasca de Culla; i ‘Arròs mantecado amb rovell trufat, carxofes i foie amb tataki de presa ibèrica i gamba vermella’ d’Adrián Merenciano, del Restaurant Suri de Castelló.

Serà el diumenge 26 de febrer, a les 10: 00h, a la nau polifuncional d’Albocàsser, quan es durà a terme esteshowcooking, quecontará amb un jurat professional que decidirà qui és el guanyador. Després de finalitzar el concurs es farà entrega d’un guardó, per a cada un dels finalistes, i premis en metàl·lic.
Aquest és un dels actes més esperats dins de la XIV Mostra de la Tòfona Negra del Maestrat, que tindrà lloc durant tot el cap de setmana a la capital de la comarca. Unes jornades que reuniran a truficultors, empreses vinculades al sector, vivers, hostalers i públic en general al voltant del ‘diamant negre’ de la gastronomia.

Entre les nombroses activitats preparades amb motiu de la fira, cal destacar el Concurs de Gossos tofoners i la cuina en directoque protagonitzarà per Raúl Resino, nova Estella Michelin de la província. De la mateixa manera, es duran a terme diferents i interessants ponències i col·loquis on distingits professionals donaran a conèixer aquest producte als assistents i parlaran dels reptes que suposa la seva comercialització. Aquelles persones interessades a assistir gratuïtament a aquestes xerrades, poden inscriure en www.trufamaestrat.es o trucant a l’ajuntament d’Albocàsser abans del 22 de febrer.