Albocàsser transforma una zona forestal en camp per a la prevenció d’incendis

95
Abeurador del Bale recuperat
PUBLICITAT
  • S’ha recuperat l’abeurador del Bale i més de 4 hectàrees de zona forestal per a convertir-ho en tallafoc

L’Ajuntament d’Albocàsser ha estat treballant durant les últimes setmanes en la recuperació de l’abeurador del Bale, antany una peça clau en la ramaderia extensiva d’Albocàsser que ara torna a lluir sanejada. L’actuació s’ha realitzat en el marc del Projecte autonòmic ‘Pastos-Cortafuegos’, que pretén transformar camps i pastures per al seu aprofitament en explotacions ramaderes viables econòmicament i com a línies de discontinuïtat basades en àrees tallafocs.

Així doncs, més de quatre hectàrees de bancals abandonats en la part est de l’emblemàtica muntanya Montegordo han estat esbrossades i netejades per a afavorir el creixement de 240 quilos de llavors que es plantaran. “Volem continuar vinculats amb aquest projecte per a crear més zones de pastures-tallafocs i aconseguir que la gent s’interesse pel pasturatge. Si és necessari, crearem un ramat municipal”, ha anunciat l’alcaldessa d’Albocàsser, Isabel Albalat. Aquest pla pretén desenvolupar una gestió forestal sostenible que configure la prevenció d’incendis, la recuperació de bancals abandonats i la possibilitat d’oferir ocupacions en el medi rural.

  • Jornades divulgatives del projecte a Albocàsser i Bicorb

Per a explicar correctament ‘Pastos-Cortafuegos’ s’han organitzat dos actes informatius per a silvicultors, agricultors, ramaders i tècnics i representants municipals en els quals es divulgaran els seus objectius, els reptes als quals s’enfronta i les tasques que es realitzaran durant la seva posada en marxa. A Bicorb se celebrarà el dijous 26 d’octubre, mentre que l’ermitori de Sant Pau d’Albocàsser acollirà la jornada el dijous 2 de novembre amb la presència de l’alcaldessa Isabel Albalat entre les figures participants.