Albocàsser, Torre d’en Besora i Todolella acullen a l’estiu exposicions de la Fundació Isonomia

352
Bolivia: las mujeres sabias
PUBLICITAT

“Bolivia: las mujeres sabias” és el títol de l’exposició que es podrà visitar a Albocàsser aquest estiu i que arriba de la mà de la Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I. Així mateix, la Torre d’en Besora allotjarà temporalment “Els plaers de compartir” i Todolella exposarà “Ingeniera… ¿por qué no?”.

Les exposicions

Mitjançant l’exposició fotogràfica “Bolivia: las mujeres sabias”, plasmada per Ana Sánchez Gil, es vol mostrar la vida quotidiana de les dones bolivianes. A través de les imatges es realitza un breu recorregut per la regió de l’altiplà bolivià (el llac Titicaca i la ciutat de la Paz) amb la intenció d’apropar, des de la mirada de les seues dones, els seus llocs i el treball en el dia a dia. Els moviments associatius de les dones bolivianes estan en ple creixement i desenvolupament, lluitant per recuperar la seua visibilitat, la seua identitat cultural i la seua participació social.

Quant a les huit fotografies que componen la mostra «Els plaers de compartir» estan protagonitzades per huit homes que formen part de la comunitat universitària de l’UJI i plasmen l’essència dels “plaers” derivats del fet de compartir els quefers quotidians, com són les tasques domestiques i d’atenció de terceres persones dependents, mentre que reconeixen la solidaritat, el respecte i la igualtat dels homes davant les tasques desenvolupades en l’àmbit reproductiu.

D’altra banda, l’exposició fotogràfica “Ingeniera… ¿por qué no?”, un espai visual de reflexió sobre el paper de les dones en les enginyeries amb la finalitat de visibilitzar a 13 dones enginyeres, pretén familiaritzar a les dones amb aquestes eixides laborals i reflexionar sobre la necessitat de canviar els papers socials d’homes i dones per a construir una societat més equilibrada, justa i democràtica.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA