Albocàsser tindrà una nova residència de majors i un nou centre de dia

1119
Presentació del pla 'Convivint' per Mónica Oltra.
PUBLICITAT

La publicació del pla ‘Convivint’ d’Infraestructures de Serveis Socials 2021-2025 ha confirmat que a Albocàsser es construirà una nova residència de majors i un nou centre de dia, en una maniobra gegant des de la Generalitat Valenciana que repercutirà en 561 milions d’euros invertits en 247 projectes socials nous. Ximo Puig i Mónica Oltra han fet públiques avui totes les informacions sobre la nova gran estratègia impulsada per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, la qual «vol consolidar l’estat social valencià», ha assegurat Ximo Puig. L’objectiu és protegir els col·lectius més desafavorits com les persones majors, amb diversitat funcional o persones usuàries de prestacions relacionades amb la salut mental. De fet, aquesta nova realitat ha sigut un dels projectes que l’equip de govern d’Albocàsser més ha perseguit durant els últims anys, al ser una idea bàsica per als serveis socials de la localitat de l’Alt Maestrat

L’estratègia serà finançada a partir dels fons propis de la Generalitat, tot i que també hi haurà aportacions europees i, en alguns casos, dels Ajuntaments involucrats. El Pla ‘Convivint’ s’ha elaborat a partir d’un mapa de necessitats, un treball realitzat des de l’Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat dels Serveis Socials, a través d’una metodologia pionera a Espanya i que ha tingut en compte tant indicadors socials i poblacionals com de vulnerabilitat i edat, així com la demanda efectiva de recursos.

A més, un dels temes sobre el que més ha reiterat Mónica Oltra fa referència a la creació de nous llocs de treball. «Funcionarà com a tractor de l’economia valenciana des d’una perspectiva femenina», ha afirmat, ja que s’estima la creació d’uns 3.500 llocs de treball directes relacionats amb la salut i els serveis socials essencials. En conseqüència, també es crearan 6.600 noves places públiques en residències o centres de dia, entre els quals es trobaran les d’Albocàsser.