Albocàsser s’organitza per garantir la continuïtat de la festa de Sant Antoni

320
Sant Antoni a Albocàsser

-Diadia-

L’Ajuntament d’Albocàsser ha establert els criteris perquè la fiestade Sant Antoni tingui garantida la seva continuïtat. En els últims anys les majoralies eren irregulars i no sempre havia encarregats d’organitzar un dels esdeveniments més rellevants que viu la localitat de l’Alt Maestrat.

Per aquest motiu el consistori ha dividit el municipi en sis sectors integrats per diversos carrers. Cada any un sector es farà càrrec d’organitzar el programa d’actes.

L’Ajuntament col·laborarà amb cada sector aportant 1.000 euros per a la festa. D’aquesta manera es garantirà una part del suport econòmic que requereix l’organització.

Per començar amb l’organització s’ha fet un sorteig. Aquest any el sector 6, compost per l’Avinguda de la Constitució, Carrer La falca, carretera de Castelló, Plaça Gaspar Fuster i Carrer Sant Joan serà l’encarregat d’organitzar les activitats.

No obstant això, si en alguna anualitat sorgeixen un grup de voluntaris en forma de “colla” o associació que es vulgui fer càrrec de la festa es pararà la roda i el cicle de carrers continuarà a partir de l’any següent.

Amb aquest sistema la festivitat de Sant Antoni mantindrà el seu vigor i té garantida la seva continuïtat.

La festivitat de Sant Antoni d’Albocàsser té nombrosos treballs associats. Tallar la llenya, carregar el carro, talar els arbres per a la “Rossegada”, elaborar la “coqueta” i els pastissos …