Albocàsser serà el centre de l’ametla provincial els dies 8 i 9 d’octubre

616
PUBLICITAT

La desena edició de la Fira de l’Ametla arriba a Albocàsser amb més força que mai els dies 8 i 9 d’octubre. Enguany, a més de la fira de productes situada en El Barranc, s’incorporen novetats com a menús especials d’ametla en restaurants d’Albocàsser i les localitats de l’Alt Maestrat. L’alcaldessa d’Albocàsser, Isabel Albalat i la regidora de Promoció Econòmica, Empar Adell, han destacat que l’esdeveniment ja s’ha consolidat en el calendari firal del Maestrat i suposa un punt de promoció de l’activitat entorn d’aquesta fruita seca, que genera una important activitat socioeconòmica a Albocàsser. Ambdues han destacat la implicació de comerços, restaurants, empreses dedicades a la transformació de l’ametla i entitats d’Albocàsser. A més de l’activitat purament firal l’esdeveniment comptarà amb nombroses propostes complementàries. 

La inauguració oficial es desenvoluparà el dissabte dia 8 a les 12h del migdia. Serà el preludi d’una variada programació que comptarà amb l’exposició ‘Ametles del Món’ i els treballs entorn de l’ametla del col·legi Joan de Brusca. Enguany, a més, se sumen activitats relacionades amb el món agrari com és l’exhibició de gossos de rabera a càrrec de Julio Bayot. Una altra de les novetats són els tallers infantils organitzats per l’AMPA i el Club de Caçadors i la demostració de cuina a càrrec del restaurant La Carrasca de Culla. L’associació l’Assegador revelarà la seua sorpresa amb la col·laboració de l’associació de cavallistes. Per a ambientar el recinte firal no faltarà el ‘tardeo’ amb Rumba 13. Per a promocionar l’ametla els expositors sortejaran una cistella de productes. 

El diumenge dia 9 tornaran els tallers per als més xicotets i arribarà un dels esdeveniments més esperats de la Fira com és la desena edició del Concurs de pujar sacs d’ametla a la Falsa. El colofó serà la interpretació de diverses obres a càrrec de l’Associació Musical Santa Cecilia d’Albocàser, concert que finalitzarà amb el Ball Pla que serà dansat per quintos, dames i reina amb el vestit tradicional de llauradora o el de mudar. Des de l’organització de la fira s’ha convidat a tots els veïns al fet que se sumen amb el vestit tradicional. El sorteig d’una segona cistella de productes, en aquest patrocinada per Unió, posarà el tancament al cap de setmana dedicat a la fruita seca. 

-Menús

Enguany una de les novetats és que els restaurants d’Albocàsser i localitats veïnes de l’Alt Maestrat s’han sumat a la fira amb menús relacionats amb l’ametla. El restaurant Hermanos Sales de Rosildos presentarà diversos entrants i plats amb l’ametla com a protagonista: ensalada de formatge fresc amb pesto d’ametla, canelons amb beixamel, parmesà i ametles o caragols amb salsa d’ametles a més de peus de porc amb salsa d’ametla, entre altres propostes. El Raconet del Prat, en Sant Pau, oferirà hamburguesa amb all i oli d’ametla, pinxos amb salsa verda d’ametla o ‘coca’ de figa amb ametla i gelat. A La Serratella l’Hotel Abadia del Maestrat presentarà paté d’ametles, mandonguilles amb ametles o rap amb salsa d’ametles i el flam de torró. La Solaneta, a Culla, oferirà ensalada de xampinyons amb ametles, mandonguilles amb ametla o bacallà amb all i oli i ametles gratinades. El Bar el Arquer també se suma amb les mandonguilles amb salsa d’ametla, el lluç amb salsa d’ametla o el flam d’ametla.