Albocàsser s’agermana amb el poble tarragoní Paüls

149
PUBLICITAT

Albocàsser ha oficialitzat el seu agermanament amb Paüls, poble situat a la província de Tarragona. L’anunci oficial arriba després de dues jornades d’unió i amistat en els festejos de Sant Antoni, entre corporacions municipals i associacions de cadascuna de les localitats. “Vam iniciar els contactes amb Paüls fa uns anys, localitat d’origen de Joan de Brusca, personatge històric en la repoblació d’Albocàsser en el 1239. Balasc d’Alagó va atorgar a Joan de Brusca i altres 30 famílies la Carta Pobla del municipi, en la qual apareix escrit el nom de Paüls com el poble originari de l’arribada. Aquest agermanament és una mostra d’orgull i de compromís amb les nostres arrels”, expressa Isabel Albalat, alcaldessa d’Albocàsser

El dissabte 14 es va celebrar a Paüls la festa de Sant Antoni, a la qual van acudir Albalat juntament amb part de la corporació municipal i diversos representants d’associacions comunes entre totes dues localitats. Així, l’Associació de Jubilats i Jubilades, l’Associació Cultural L’Assegador i l’Associació Musical Santa Cecília d’Albocàsser van viatjar cap a Paüls. El passat cap de setmana, el viatge es va fer al revés: dos autobusos replets de veïns i veïnes de Paüls van arribar a Albocàsser per a celebrar Sant Antoni. En totes dues reunions, les dues bandes de música van tocar juntes en sengles magnífiques exhibicions.

Paüls i Albocàsser també comparteixen passat càtar. De fet, des d’Albocàsser s’està emprenent, des de fa uns anys, l’Itinerari Cultural Europeu Camins dels Càtars que recorre mitja Europa seguint els camins migrants dels càtars. “La intenció és que Sant Pau siga la capital de l’itinerari. De Sant Pau es pretén continuar viatjant cap a Paüls, on hi ha restes càtares i ja estem agermanats. Volem continuar agermanant-nos amb altres municipis d’Itàlia, França o Alemanya, i així donar-li continuïtat al projecte històric i turístic que creuarà tota Europa des d’Albocàsser” conclou Albalat.