Albocàsser reunirà els millors gossos buscadors de tòfona

312

  • Els cans posaran a prova les seues qualitats olfactives per localitzar este preuat fong.
  • Es tracta d’una activitat programada dins de la catorzena edició de la Mostra de Tòfona Negra del Maestrat.

La localitat d’Albocàsser ha organitzat, pel proper diumenge 26 de febrer, el XIV Concurs de gossos buscadors de l”or negre’ de la gastronomia, la tòfona negra. Es tracta d’una activitat programada dins de la catorzena edició de la Mostra de Tòfona Negra del Maestrat, que tindrà lloc a la capital de la comarca durant este cap de setmana.

El concurs de gossos és un dels actes que més expectació genera dins de l’esdeveniment i que té a la ‘Tuber Melanosporum’ com a protagonista. Serà, a partir de les 12:30h, quan els cans posaran a prova les seues qualitats olfactives per localitzar este preuat fong. Els tres participants amb millors resultats rebran un trofeu i premis en metàl·lic. Des de l’organització, s’ha assenyalat que “s’està superant el nombre de preinscrits al concurs, respecte a anys anteriors”.

Aquelles persones que desitgen apuntar els seus animals al concurs pots fer-ho a través de la pàgina web www.trufamaestrat.es. La inscripció té un preu de 5 €.

-Fira monogràfica de la tòfona negra

La comarca de l’Alt Maestrat és un dels majors productors del món d’estos fongs silvestres, tant a l’estació d’hivern com a la d’estiu. Este territori especialment privilegiat per la composició del seu terreny, altitud i climatologia, és idoni per a la producció de tòfones; d’aquí, el gran interès que genera aquest esdeveniment dins el sector.

Tant el dissabte 25, com diumenge 26, el poliesportiu d’Albocàsser acollirà una exposició de productes vinculades al món de la tubericultura, amb venda de tòfona fresca, plantes micorizades, substrats agrícoles, forn de pa i embotits elaborats amb tòfona … en la qual participaran diferents empreses de Castelló, Terol, Tarragona i Còrdova.

De la mateixa manera, durant les dos jornades, se succeiran les nombroses activitats preparades amb motiu de la fira, com el concurs de la tòfona de major pes, patrocinat per la Unió de Llauradors i Ramaders; el concurs gastronòmic de la tòfona negra del Maestrat; el showcooking protagonitzat per Raúl Resino, Cuiner de l’any 2016 i nova Estrella Michelin de la província, o les ponències tècniques per truficultors.

L’alcalde del municipi, Antonio Querol, ha agraït a la Diputació de Castelló “el seu esforç per fer del sector agroalimentari una font d’oportunitats per a l’interior i per promoure esdeveniments, com este, que dinamitzen el territori”. Finalment, Querol ha convidat “a tots els amants de la gastronomia i la natura, a gaudir d’esta convocatòria i a descobrir tot el patrimoni històric que ofereix la comarca”.