Albocàsser reuneix els gestors de les explotacions ramaderes per a ajudar-los en la gestió dels seus subproductes

699
PUBLICITAT

L’Ajuntament d’Albocàsser, amb la col·laboració de la Unió de Llauradors i Ramaders, ha organitzat en l’ermita de Sant Pau una reunió de treball amb els ramaders i ramaderes que treballen en la localitat per a analitzar els nous canvis que s’aplicaran en la normativa de gestió de subproductes ramaders. Davant la nova tessitura de canvis, dedicats a fer més eficients les explotacions ramaderes en qüestió mediambiental, l’objectiu de la reunió era conéixer les dificultats i problemes que podien existir per a realitzar amb èxit aquesta qüestió. Després d’escoltar i conéixer l’opinió i experiències conjuntes, es va acordar realitzar una pròxima reunió per a posar sobre la taula possibles actuacions i solucions per al conjunt de les explotacions ramaderes.
 
Així doncs, el pròxim pas tractarà de calcular la quantitat de terreny cultivat en el terme municipal en relació amb la quantitat de subproducte generat i veure com es pot repartir de manera sostenible. En el cas que es generen excedents de subproducte s’estudiaran les possibles solucions, com a plantes de tractament o maquinària mòbil de separació. L’estudi es durà a terme per un grup d’investigadors de la Universitat Politècnica de València.
 
D’altra banda, el consistori ha optat per convocar als ramaders i ramaderes per a unir forces i crear solucions comunes amb una gestió conjunta dels problemes que puguen plantejar-se. La fórmula de representació grupal aporta més força al col·lectiu a l’hora de demanar ajuda a les diferents administracions, per a un dels sectors més importants a nivell econòmic d’Albocàsser i de l’Alt Maestrat.