Albocàsser recorda i glorifica el llegat occità amb la XXV Dictada Occitana

687
Podi XXV Dictada Occitana d'Albocàsser.
PUBLICITAT

La XXV edició de la Dictada Occitana d’Albocàsser ha marcat el passat cap de setmana del municipi, amb variats esdeveniments que han recordat el llegat i la història d’Occitània en el territori. L’elevada participació s’ha mantingut durant tot el cap de setmana, en una iniciativa que pretén relatar una part de la història medieval de les comarques de l’interior de Castelló i, particularment, enclavada a Albocàsser. Així doncs, la inauguració dels actes a l’ermita dels Sants Joans va donar lloc a la presentació del número 20 de la revista ‘Paraula d’Oc’. Tot seguit, es va procedir al lliurament de la segona edició del premi Bons Òmes d’Investigació a Joaquín Aparici i Manuel Rosas els qui, just després, van oferir una conferència. Aquella mateixa nit, havent sopat i presenciat el programa ‘Fogons tradicionals’, els i les participants van gaudir d’una jornada d’observació d’estreles en la perfecta situació de l’ermita de Sant Joan de Nepomucé.
 
L’ermitori de Sant Pau d’Albocàssser va acollir els diferents esdeveniments celebrats el dissabte 29. “Mitjançant la regidoria de Cultura i la de Turisme continuarem donant suport a les iniciatives que posen en valor la importància històrica de Sant Pau”, ha expressat l’alcaldessa d’Albocàsser, Isabel Albalat, qui ha anunciat que “estem treballant per a posar en marxa l’itinerari europeu ‘Camins dels càtars’ així com diversos agermanaments amb altres ciutats per a donar a conéixer el passat medieval del poble i de Sant Pau”.
 
Així doncs, la segona jornada va estar caracteritzada per la celebració de la Dictada Occitana, el concurs en el qual es redacten textos en llengua occitana i guanya qui menys faltes d’ortografia comet. El guanyador va ser Josep Saborit, qui minuts abans va donar una conferència tècnica sobre el món occità a Castelló. L’alcaldessa d’Albocàsser, Isabel Albalat, va quedar en segona posició, mentre que David Segarra va completar el podi. Així, també es van presentar públicament el número 21 de la revista ‘Paraula d’Oc’, i el llibre ‘Paraula de Valencians’, el número 7 de la col·lecció ‘Després de la batalla’, escrit per Josep Carles Laínez i Paco Tarazona. El grup musical Suite Sant Pau va donar el toc artístic final per a tancar la XXV Dictada Occitana d’Albocàsser.