Albocàsser recorda a les víctimes dels bombardejos nazis

440
80 aniversari bombardejos Albocàsser
PUBLICITAT

L’Ajuntament d’Albocàsser ha recordat a les víctimes dels bombardejos que va patir el municipi en la Guerra Civil. L’Ajuntament ha celebrat un ple extraordinari que ha comptat amb un únic punt, la lectura d’un conte de l’autor local Pep Castellano, que ha relatat la barbàrie provocada per l’aviació alemanya. En una sala plena Castellano ha emocionat als presents i ha fet lliurament del conte a l’alcalde del municipi, Antonio Querol.

El mateix alcalde i la representant del Grup per a la Recuperació de la Memòria històrica han descobert una placa commemorativa a l’entrada de l’Ajuntament. En ella es recorda a les víctimes dels bombardejos.

A continuació s’ha desenvolupat un recorregut pels llocs on van impactar les bombes al maig de 1938. La jornada ha finalitzat amb la projecció del documental Experiment Stuka, que rememora els bombardejos del Maestrat en 1938.

Així mateix, al centre cultural de la Vileta s’ha inaugurat una exposició sobre els bombardejos, amb les fotografies i explicacions, en la que s’aprecia amb detall l’impacte de les bombes.