Albocàsser ha sigut, durant el cap de setmana, punt de reunió de la XXII Dictada Occitana. L’ermitori de Sant Pau, porta del Maestrat Càtar, ha reunit a tots els interessats a mantindre i promocionar la cultura occitana. Per primera vegada en anys l’activitat ha comptat amb el suport de l’Ajuntament d’Albocàsser i la Diputació de Castelló. L’alcaldessa d’Albocàsser, Isabel Albalat i la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, s’han compromés a impulsar Sant Pau com a punt de referència en la història dels càtars.

En la XII Dictada s’ha presentat una nova edició de la revista “Paraula d’Òc” a càrrec de Lluís Fornés. No ha faltat tampoc un taller de “sauts” i balls occitans amb Vicent de Quart.

En una taula redona Jovita Pitarch i José P.Martínez han dissertat sobre “La troballa d’una Abraxa al mas del Cantalar i noves interpretacions dels gravats del Racó Molero”. I és que en moltes masies del Maestrat s’amaguen històries relacionades amb la cultura occitana.

Al pati de Sant Pau s’ha interpretat l’himne “Se canta” i en el Portal de l’Ànima s’ha pogut degustar l’Olla Aranesa. La jornada s’ha tancat amb el ball folk protagonitzat per “Els Malvestits”.

La XXII Dictada Occitana va continuar el diumenge a Sant Mateu amb una ruta sobre els càtars, la presentació del llibre de Pere Mauri, l’últim pastor càtar i un dinar amb cuina occitana i càtara.