Albocàsser punt de trobada en la Dictada Occitana

67

Albocàsser ha sigut, durant el cap de setmana, punt de reunió de la XXII Dictada Occitana. L’ermitori de Sant Pau, porta del Maestrat Càtar, ha reunit a tots els interessats a mantindre i promocionar la cultura occitana. Per primera vegada en anys l’activitat ha comptat amb el suport de l’Ajuntament d’Albocàsser i la Diputació de Castelló. L’alcaldessa d’Albocàsser, Isabel Albalat i la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, s’han compromés a impulsar Sant Pau com a punt de referència en la història dels càtars.

En la XII Dictada s’ha presentat una nova edició de la revista “Paraula d’Òc” a càrrec de Lluís Fornés. No ha faltat tampoc un taller de “sauts” i balls occitans amb Vicent de Quart.

En una taula redona Jovita Pitarch i José P.Martínez han dissertat sobre “La troballa d’una Abraxa al mas del Cantalar i noves interpretacions dels gravats del Racó Molero”. I és que en moltes masies del Maestrat s’amaguen històries relacionades amb la cultura occitana.

Al pati de Sant Pau s’ha interpretat l’himne “Se canta” i en el Portal de l’Ànima s’ha pogut degustar l’Olla Aranesa. La jornada s’ha tancat amb el ball folk protagonitzat per “Els Malvestits”.

La XXII Dictada Occitana va continuar el diumenge a Sant Mateu amb una ruta sobre els càtars, la presentació del llibre de Pere Mauri, l’últim pastor càtar i un dinar amb cuina occitana i càtara.