Albocàsser presenta el projecte ‘Pastures – Tallafocs’

203
PUBLICITAT
  • S’ha recuperat l’abeurador del Bale i més de 4 hectàrees de zona forestal per a convertir-ho en tallafoc

El 2 de novembre l’ermitori de Sant Pau d’Albocàsser va acollir una jornada per a explicar en profunditat el projecte ‘Pastures-Tallafocs’ que pretén transformar camps i pastures abandonades per al seu aprofitament per explotacions ramaderes i fer-les més viables econòmicament i com a línies de discontinuïtat basades en àrees tallafocs.

A la jornada van estar convidats silvicultors, agricultors, ramaders i tècnics i representants municipals per a mostrar-los el projecte i la seva perspectiva de futur. Així mateix, Isabel Albalat, alcaldessa d’Albocàsser; Chelo Alfonso, presidenta de AMUFOR; Mª Teresa Mares, Cap del Servei de Transferència de Tecnologia de la Conselleria d’Agricultura; i Adolfo Miravet, president d’ASILVAL van ser els encarregats d’explicar el projecte. “Amb aquesta presentació es pretén que es conega el projecte i altres pobles el puguin replicar” ha indicat l’alcaldessa, Isabel Albalat.

En el cas d’Albocàsser, l’Ajuntament ha treballat en la recuperació de l’abeurador del Bale, antany una peça clau en la ramaderia extensiva d’Albocàsser que ara torna a lluir sanejada. Així doncs, més de quatre hectàrees de bancals abandonats en la part est de l’emblemàtica muntanya Montegordo han sigut esbrossades i netejades per a afavorir el creixement de 240 quilos de llavors que ja s’han plantat.

“Volem continuar vinculats amb aquest projecte per a crear més zones de pastures-tallafocs i aconseguir que la gent s’interesse pel pasturatge. Si és necessari, crearem un ramat municipal”, ha anunciat Isabel Albalat, qui ha afegit que “ja estem treballant braç a braç amb la Conselleria per a poder aprofitar les ajudes del Fons Forestal i donar continuïtat al projecte”.

Cal indicar que Albocàsser ha participat en ‘Pastures-tallafocs’ de manera coordinada amb Bicorp.