Albocàsser participa en la reunió del grup de treball sobre violència d’Isonomia

93
ALBOCÀSSER REUNIÓ XARXA ISONOMIA (1)

Una representació de l’Ajuntament d’Albocàsser ha participat aquest mes d’octubre en la reunió del grup de treball sobre violència de la Xarxa Isonomia. La cita va servir per a abordar el desenvolupament del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere i presentar les accions de les localitats adherides amb motiu del 25 de novembre, Dia internacional per a l’erradicació de la violència contra les dones. Allí, a més, la regidora d’igualtat de la població, Alina Covaci, va exposar totes les actuacions que ha realitzat el consistori en els últims 4 mesos en aquesta matèria.

Així, va explicar que des de la incorporació del nou equip de govern d’Albocàsser ja s’han dut a terme actuacions en matèria d’igualtat en el marc de les festes patronals d’agost. A més s’han reactivat l’associació de dones i es va promoure, amb alta participació ciutadana, la Nit violeta, en la qual es van programar tallers participatius previs amb dones de totes les edats. La regidora va assenyalar en la reunió que per a aquesta nit van convocar a diverses associacions de la comarca amb la intenció de fer les activitats rotatives i, d’aquesta manera, garantir un major impacte d’elles. De cara al 25 de novembre, a Albocàsser plantegen organitzar una marxa contra la violència de gènere.

Quant al desenvolupament del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, des de la Xarxa Isonomia van explicar que els pressupostos generals de l’Estat prorrogats inclouen una partida de 20.000.000,00 euros per al desenvolupament de competències d’entitats locals sobre el Pacte d’Estat. Es va informar que aquest exercici s’estableix més termini per a l’execució de les accions, des de l’1 de juliol de 2019 fins al 30 de juny de 2020. I és que, segons van indicar, l’exercici 2018 el termini va ser més curt i va coincidir a més amb les eleccions, amb la conseqüent paralització temporal que suposa aquest fet. També es va indicar en la reunió la falta de directrius clares que es van tindre per a l’elaboració de les memòries. Per a aquesta convocatoría es va proposar traslladar a la Secretaria d’Estat per a la Igualtat que els Ajuntaments funcionen per anys naturals i és molt difícil concretar la retenció de crèdit quan es tracta de programes que abasten dues anualitats. Per a això s’elaborarà un escrit que s’enviarà a Subdelegació del Govern amb les signatures dels ajuntaments que vulguen sumar-se.

La trobada es va tancar amb la felicitació des de la la Fundació Isonomia als consistoris per la seua labor en pro de la igualtat efectiva de dones i homes i contra les violències masclistes. A més, van recordar que s’està organitzant el XV Seminari internacional contra la violència de gènere, previst per als dies 6 i 7 de novembre, centrat en la temàtica: cossos, dones i violències.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA