Albocàsser participa en el IV Congrés Forestal de la Comunitat Valenciana

411
La alcaldesa Isabel Albalat en el IV Congreso Forestal de la Comunidad Valenciana
PUBLICITAT

L’alcaldessa d’Albocàsser, Isabel Albalat, ha participat en el IV Congrés Forestal de la Comunitat Valenciana, que ha sigut organitzat per AMUFOR (Associació de Municipis Forestals de la Comunitat Valenciana). En l’esdeveniment, en el qual van acudir més de 400 persones segons les dades publicades per l’organització, es van reunir professionals i agents de totes les institucions de la Comunitat Valenciana. “Ha servit per a analitzar l’interior rural i els problemes que comporta la despoblació i la desvertebració territorial en la Comunitat. Des d’Albocàsser advoquem per una redistribució de serveis que facilite la vida social, econòmica i ecològica dels pobles d’interior”, ha explicat l’alcaldessa Isabel Albalat.
 
Albalat dóna les gràcies públicament a AMUFOR per convidar-la a l’esdeveniment, així com per “l’enorme treball realitzat per a conservar i millorar els boscos de la Comunitat. El seu equip és responsable de la redacció del projecte pilot de neteja de muntanya amb ramaderia extensiva del qual formem part juntament amb la localitat de Bicorp”, ha afegit l’alcaldessa d’Albocàsser. Aquest projecte de cooperació està relacionat amb la posada en marxa de projectes innovadors i sostenibles entre productors i professionals del sector al costat del centre d’investigació que desenvolupa models agroecològics adaptats al canvi climàtic.
 
En aquest sentit, Albocàsser ha rebut una ajuda de 25.360 euros de la Generalitat Valenciana per a desenvolupar aquest projecte en la localitat. L’objectiu és integrar pastures i ramaderia extensiva en el camp que funcione de tallafocs natural i ajude a netejar muntanyes i pastures. Una gestió agroforestal sostenible i ecològica que també ajude contra l’abandó rural de terres i la despoblació.