Albocàsser inicia hui les Festes Patronals 2022

317
PUBLICITAT

Aquesta vesprada, a les 13.00h, Albocàsser viurà les Festes Patronals en honor a la Mare de Déu de l’Assumpció. Una edició anhelada per veïns i veïnes de la localitat, després de dos anys sense poder festejar a causa de la pandèmia per Covid-19. Albocàsser entrarà de ple en una voràgine festiva en la qual les jornades taurines, la música en directe, els balls tradicionals i la gastronomia cobren rellevància. El volteig de campanes i el ‘chupinazo’ donaran la benvinguda a unes festes de germanor i celebració, que continuaran a la vesprada amb una cercavila i la presentació oficial de la Cort d’Honor 2022 i de la Regina de les Festes, Ainhoa Fermosell Segarra. La programació festiva ha sigut elaborada per l’Ajuntament d’Albocàsser amb el suport i participació d’associacions, clubs i veïns i veïnes.
 
Les jornades taurines comencen demà dissabte amb el Dia de la Penya Taurina. Des del matí hi haurà entrades i l’exhibició de dos bous feréstecs. A la vesprada, a partir de les 18.00h, se celebra en el recinte taurí la final de la I Lliga de Corro amb les ramaderies de José Vicente Machancoses Ramón de Picassent (València), La Paloma (Alacant) i Fernando Machancoses Tarín de Cheste (València). Les embolades dels bous feréstecs de la nit donaran pas al primer esdeveniment musical de les Festes amb l’orquestra Límite. Les jornades taurines se succeiran des del dijous 18 fins al diumenge 21 amb el concurs de ramaderies, a més de la jornada del dimarts en la qual la ramaderia local de Sergio Rua exhibirà els seus animals.
 
Així doncs, les Festes Patronals serviran per a entregar les distincions del XXXI Certamen Literari “Casimir Melià i Tena” el diumenge 14. D’altra banda, un dels dies més esperats de les Festes serà el dimecres 17, quan se celebrarà el Dia de les Paelles en el qual les colles del poble oferiran les seues millors dotes culinàries. D’igual manera, les celebracions religioses en honor a la Mare de Déu de l’Assumpció i a Sant Roc es realitzaran, corresponentment, el dilluns 15 i dimarts 16. Un musical sobre el fenomen musical ‘Operación Triunfo’ donarà el tancament final a l’edició més esperada de les Festes Patronals d’Albocàsser.