Albocàsser inicia els actes de Sant Antoni amb El Pregó

637
PUBLICITAT

Els majorals d’Albocàsser inicien el diumenge els actes propis de la festa de Sant Antoni. A les 12h es pronunciarà El Pregó en la plaça de l’Església i després començarà el tradicional “acapte” pels carrers de la localitat.En el Pregó es realitza l’anunci de la festa. Enguany el sector 3 és l’encarregat d’organitzar els actes. 

Durant la setmana vinent els majorals es dedicaran als preparatius. En els forns de la localitat s’elaboraran els pastissos i la “coqueta”. Així mateix es tallaran els arbres que seran arrossegats el dissabte dia 19 en Les Rossegades i es carregarà de “malea” el carro que ascendirà en últim lloc. El tall dels arbres s’aprofitarà per a entrenar a les cavalleries en l’arrossegament per al dia gran de Sant Antoni. 

Els dies 19 i 20 es viuran els actes centrals de la festa. El dissabte amb “les rossegades”, una de les celebracions antonianes més espectaculars de la província, arribarà l’arrossegament de l’arbre sense fulla, l’arbre amb fulla i el carro carregat de “Malea”.

L’ascensió del carrer Major suposa una explosió d’energia per part de “arrieros” i cavalls de tir. En l’última ascensió, la del carro de Malea, repicaran les campanes. 

A la vesprada es prendrà la foguera en la plaça i a la nit tindrà lloc la lectura de la Publicata, la benedicció dels animals i el repartiment de la Coqueta.

El diumenge se celebraran les tradicionals “corregudes” en la qual els vencedors obtindran com a premi un gall.