Albocàsser i Generalitat dirigeixen el futur de la Residència i Centre de Dia

436
PUBLICITAT

Després de la reunió que ha mantingut l’Ajuntament d’Albocàsser amb la Direcció General d’Infraestructures de Benestar Social de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana s’ha assegurat la continuïtat del procés perquè Albocàsser compte amb una Residència i un Centre de Dia per a gent gran. Així s’ha confirmat després de la trobada entre l’alcaldessa d’Albocàsser, Isabel Albalat, i la regidora de Benestar Social i Igualtat, Alina Covaci, que han mantingut a València amb Enric Juan, Director general d’Infraestructures de Benestar Social. La cita ha servit també per a confirmar que existeix crèdit per al projecte destinat a Albocàsser en el Pla Convivint de la Generalitat Valenciana.
 
El pròxim pas en el qual ja s’està treballant és la redacció de l’avantprojecte, que després de la confirmació de Conselleria es procedirà a licitar la redacció definitiva del projecte. La construcció serà en un terreny propietat de l’Ajuntament, i preveu tenir capacitat per a 75 persones. Aquesta inversió en serveis socials dinamitzarà l’ocupació directa i indirecta amb població ocupada de la localitat i la comarca. Després de la redacció i aprovació de l’avantprojecte, se sol·licitarà la delegació de competències per a controlar i organitzar tot el procés de construcció de tots dos edificis.
 
El solar destinat a la construcció està en l’última fase d’urbanització, després de la qual estarà en perfecte estat per a iniciar les obres. Aquesta fase s’està realitzant amb el suport econòmic del Pla Avança de la Diputació de Castelló. “Tot aquest procés podria haver-se iniciat aquest mateix any si el solar hagués estat ja urbanitzat. No obstant això, s’ha treballat amb el focus posat en avançar el més ràpid possible tot el treball amb la intenció que Albocàsser i l’Alt Maestrat tinguin a disposició uns serveis socials de qualitat i prop de les seves cases”, ha explicat Albalat després de la reunió.