Albocàsser i Benassal acolliran l’XI Seminari de Govern del Consell

492
Seminari de Govern celebrat a Cofrentes a la tardor del 2020. Font: GVA.
PUBLICITAT

Les localitats d’Albocàsser i Benassal seran les seus del pròxim Seminari de Govern celebrat pel Consell Valencià el 23 i 24 de juliol, després de les dificultats logístiques i econòmiques que les localitats d’Altea i La Vila Joiosa afegien a la celebració. El canvi de rumb dirigit pel Consell valencià posa en el mapa a la comarca de l’Alt Maestrat, i en especial a Albocàsser i Benassal, on tots els consellers es reuneixen per tractar els temes més complicats de la legislatura i per facilitar el treball cooperatiu entre diferents àrees polítiques.

Tot i que ara Albocàsser i Benassal coparan més portades, el govern encapçalat per Ximo Puig tenia la intenció de celebrar aquest XI Seminari a terres alacantines. Altea i Vila Joiosa eren els pobles triats, però la temporada alta turística en aquestes dues localitats no només dificultava la disponibilitat dels llits per als consellers i els seus equips, sinó també el preu final de tot l’esdeveniment. El canvi a Albocàsser i Benassal també ha estat influenciat, segons afirmen des del Consell, per la relació que el poeta, gramàtic, filòleg o mestre Carles Salvador tenia amb la comarca. Per exemple, a Sant Pau d’Albocàsser es va organitzar la primera colònia valencianista, ara fa 88 anys, amb voluntat de fer progressar la cultura valenciana.

A pesar que des del 2016 -quan es va inaugurar aquesta proposta amb l’entrada del Botànic al Consell- el Seminari es celebrava al llarg de tot un cap de setmana, l’arribada de la Covid-19 ha reduït un dia el temps de celebració. D’aquesta manera, els assumptes més importants de la política i societat valenciana es discutiran i s’analitzaran a Albocàsser i Benassal.