Albocàsser fomenta la igualtat i la lluita contra la violència de gènere

223
Cicle de xerrades a Albocàsser
Cicle de xerrades a Albocàsser

El primer cicle de xarrades “Dones en temps de crisi” organitzat per la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Albocàsser, el Centre de Desenvolupament Rural Alt Maestrat i l’Associació Dones d’Albocàsser es desenvoluparà del 19 al 28 de novembre.

El pavelló municipal d’Albocàsser acollirà aquesta primera edició per a posar de manifest la importància del paper de la dona en la societat i la lluita contra les desigualtats de gènere i la violència masclista. Amb aquesta iniciativa es busca donar visibilitat al 25N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona. En cada edició, la temàtica s’adequarà a la realitat social del moment, creant un espai de formació, sensibilització i sororitat en l’entorn rural.

La programació contempla la realització de diverses activitats al voltant del 25N. El dijous 19 a les 19h es comptarà amb la col·laboració de Cèlia Rubert Pitarch, llicenciada en Pedagogia i coordinadora de Centres Dona de Castelló, amb la xarrada “Violències en contextos de crisis”. El divendres 20 a les 19h, Inmaculada Alcalà García, llicenciada en Psicologia, agent d’igualtat i professora de clínica i psicobiologia en l’UJI, impartirà la xarrada “Noves perspectives al voltant de la prevenció de la violència de gènere”. El dissabte 21 a les 19h, Pepa Cases, actriu, ballarina i coreògrafa de teatre, dansa i música, farà gaudir amb el seu monòleg.

La programació s’estén al dijous 26 a les 19h, amb Aitana Muñoz Huedo, mestra especialista en igualtat, gènere i coeducació, amb la seua intervenció “Conciliació i corresponsabilitat”. El divendres 27 a les 19h, Empar Aguado, professora del departament de Sociologia i Antropologia Social de la UV, desenvoluparà la seua xarrada “Desigualtats en temps de confinament, estrés del teletreball i la criança”. El primer cicle de xarrades “Dones en temps de crisis” acabarà el dissabte 28 a les 18h amb l’espectacle “De portes cap a dins” per a promoure la igualtat i el bon tracte, així com previndre la violència. L’espectacle, organitzat per la Diputació de Castelló, està destinat a públic juvenil i adult.

Amb motiu de la Covid19 totes les jornades compten amb aforament limitat. Per a garantir l’assistència, és necessari reservar plaça cridant a l’Ajuntament d’Albocàsser al 964 42 80 01 o al 659 43 44 48 o enviant un correu electrònic a info@albocasser.es abans del 18 de novembre.