Albocàsser estudia noves opcions per fomentar l’agricultura i ramaderia extensiva

115
Isabel Albalat en la presentació
PUBLICITAT

L’Ajuntament d’Albocàsser continua treballant en la implantació de noves fórmules i sistemes que ajuden al progrés de l’agricultura i la ramaderia extensiva en el municipi. L’alcaldessa de la localitat, Isabel Albalat, ha assistit a la presentació d’un projecte pioner en Serra (Camp de Túria) on una empresa comarcal fabricarà productes com pèl·lets o biomassa a partir de restes orgàniques de boscs i bancals, “una acció semblant al projecte ‘Pastures-Tallafocs’ que vam dur a terme en Albocàsser per regenerar el sector primari al municipi”, ha destacat l’alcaldessa. Albalat, a més, entra a formar part de la Junta Directiva d’AMUFOR (Associació de Municipis Forestals de la Comunitat Valenciana) com a vocal.

En la sessió de presentació, l’alcaldessa va transmetre el punt de vista que es defensa des del poble i l’Alt Maestrat. “Hem traslladat el resultat positiu del projecte de tallafocs, tant per la part de prevenció com per la de tornar a treballar els camps. Albocàsser i la comarca necessiten una agricultura i ramaderia forta, amb terres treballades perquè és una opció econòmica molt vàlida per al futur. On una gran part del veïnat es pot dedicar amb garanties d’èxit. Per això, també hem abordat la creació d’un mòdul de Formació Professional d’agricultura i ramaderia extensiva en Albocàsser”. A més, la primer edil del municipi ha destacat que “el director general de Prevenció d’Incendis de la Generalitat Valenciana, Francisco José Aparisi, s’ha conscienciat de la nostra realitat i està a favor de continuar apostant per l’agricultura i la ramaderia per a crear noves oportunitats de treball i minimitzar els efectes de possibles incendis”.

Amb el projecte Pastures-Tallafocs, a Albocàsser es van esbrossar i netejar més de quatre hectàrees de bancals abandonats en la part est de l’emblemàtica muntanya Montegordo. Tot, per a afavorir el creixement de 240 quilos de llavors que ja s’han plantat. A més del mòdul FP, s’estudien més vies de futur com la creació d’un ramat municipal o donar-li continuïtat a Pastures-Tallafocs amb ajudes provinents del Fons Forestal.