Albocàsser estrena el seu nou projecte ‘Cicle de música a les ermites’

616
Levi Rull, regidor de Cultura, amb Isabel Albalat, alcaldessa d'Albocàsser.
PUBLICITAT

– Diferents formacions musicals oferiran un concert en directe en cadascuna de les ermites de la localitat
 
La nova proposta cultural creada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Albocàsser gira al voltant de les actuacions musicals en directe que s’oferiran en cadascuna de les ermites de la localitat. “Són escenaris únics on els espectacles culturals sempre tenen cabuda. Volem vincular el patrimoni històric d’Albocàsser amb actes culturals de primer nivell, i així veure aquests espais des d’un altre punt de vista”, explica el regidor de Cultura, Levi Rull. Tots els concerts, descriu Rull, “són de formacions de cambra, reduïts també per la capacitat de les ermites, però que casen perfectament amb l’harmonia i la puresa de l’arquitectura de les nostres ermites”.
 
La primera edició de ‘Cicle de música a les ermites’ rodarà per l’Ermita del Calvari, de Sant Pere, de l’Esperança, dels Sants Joans, de Sant Miquel i de Sant Pau durant sis dates en les quals diferents grups oferiran les seues composicions musicals en escenaris històrics. La proposta consolida l’aposta d’Albocàsser per enaltir el patrimoni arquitectònic local i oferir esdeveniments culturals per a veïns, veïnes i visitants atrets per l’oferta. El concert que inaugura el cicle és a càrrec del grup Ireré, que tocarà les seues composicions en l’Ermita dels Sants Joans diumenge que ve 13 de març a les 18h. Aquest grup interpreta cançons d’autors sud-americans com Vila-llops o Piazzola, però també contemporanis com el mestre Montsalvatge. Una formació ideal per a iniciar el primer pas del cicle per la calidesa i proximitat de les seues interpretacions.
 
Els diferents concerts s’han programat en cada ermita prenent com a referència la celebració de les seues festivitats, per a coincidir en el mateix cap de setmana i donar un valor afegit i un sentit cultural a la cita. Com a últim esdeveniment del cicle s’ha ideat una jornada d’intercanvis musicals que se celebrarà en Sant Pau d’Albocàsser.