Albocàsser elabora una agenda cultural

89
AGENDA CULTURA ALBOCÀSSER

L’Ajuntament d’Albocàsser ha posat en marxa l’agenda cultural de la localitat. Dividida en 4 trimestres, recull, entre d’altres, esdeveniments esportius, tradicionals i musicals.

Així, aquest cap de setmana inclou la festa de la Mare de Déu del Pilar amb la celebració religiosa a les 12 h i el posterior vi d’honor a la caserna de la Guàrdia Civil.

Els actes esportius tenen un paper destacat. D’aquesta manera, estan en l’agenda els partits que el CF Albocàsser juga a casa. El 20 d’octubre, contra l’ACD Peníscola. El 3 de novembre, amb el CD Vall d’Alba. El 17 del mateix mes competirà contra el CF Vilafranca. L’1 de desembre, amb el CD Vinromà. I el 15, contra el CF Vilanova d’Alcolea.

El dijous 24 d’octubre s’ha programat a les 17.30h un Vídeo fòrum sobre violència de gènere al CDR Alt Maestrat. I el dissabte, dia 26, hi haurà un taller sobre com cuidar l’esquena a partir de les 16h també al CDR Alt Maestrat. A més, a les 19 h tindrà lloc una taula redona sobra la Dona Rural. Després hi haurà un berenar cooperatiu. L’activitat està organitzada per l’Associació Dones d’Albocàsser i el CDR Alt Maestrat.

Albocàsser dirà adéu al mes d’octubre amb la festa de Halloween. No obstant això, a les 9h s’ha organitzat un seminari sobre territori i societat rural a l’ermitori de Sant Pau. A la vesprada a les 17 h s’ha previst un taller de Halloween per a xiquetes i xiquets al parc, amb xocolatada inclosa. I a partir de les 20.30h es viurà la nit de Halloween, amb concentració al parc.

Novembre musical

La festivitat de Santa Cecília, al novembre, marca el caràcter musical de moltes de les propostes del mes a Albocàsser. Així els dies 9, 17, 23 i 30 s’ha programat un taller de rondalla per a xiquets i adolescents a la Casa de la Cultura. Serà de 17 a 18.30h. A més, el dia 23 a les 19h es viurà el concert de l’Associació Musical Santa Cecília, dirigida per Juan Conill, per a celebrar la patrona de la música. Col·laborarà el compositor Andrés Valero. A més, a les 18 h es podrà visitar l’exposició de fotos, instruments antics i de la antiga bandera a l’auditori.

Altres actes del mes de novembre són la jornada micològica i la Cursa Territori Templer previstes per al dia 2, la xarrada “Nova pornografia i impacte en les relacions amoroses i sexuals de l’adolescència” el dimecres 27 al CDR Alt Maestrat i l’eixida de la Associació de Dones a Elda el dia 30.

Tradició al desembre

La tradició cobra protagonisme en el desembre d’Albocàsser. Així, la vespra de la Puríssima, com és costum, els quintos cantaran les Cartes a la Plaça de l’Església. Després tindrà lloc la ronda d’Albades pels carrers del poble. Tot seguit, els quintos i dames organitzen una discomòbil. El dia de la Puríssima Concepció no pot faltar la missa, ni la posterior Volta de la Rondalla pels carrers de la localitat.

El Nadal també tindrà un paper important. Així el 14 de desembre hi haurà un mercat nadalenc i tindrà lloc l’encesa de l’arbre de Nadal. I el 21 s’ha programat el concert de Nadal de la Banda Juvenil. Per a preparar l’arribada dels Reis d’Orient, el dia 28 es recolliran les cartes dels xiquets pel poble. I dirà adéu als actes del trimestre, el 29 de desembre, la XIII Sant Silvestre d’Albocàsser.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA