Albocàsser dóna la benvinguda a la IX Fira de l’Ametla

355
Cartell de la IX Fira de l'Ametla a Albocàsser
Cartell de la IX Fira de l'Ametla a Albocàsser
PUBLICITAT

La IX edició de la Fira de l’Ametla d’Albocàsser torna avui divendres 8 d’octubre al calendari després d’un any d’absència per la Covid-19. L’Ajuntament d’Albocàsser ha organitzat aquesta edició per a continuar tractant de reconéixer i visibilitzar la vital importància que aquest fruit i el seu conreu tenen per al teixit social i econòmic de la localitat. Per això, la programació s’estén durant tot el cap de setmana, amb la novetat de la separació dels recintes que acolliran les diferents activitats programades. Així, al Recinte Firal cal sumar-li el Casal Jove o l’ermita dels Sants Joans. A més, els restaurants d’Albocàsser oferiran als visitants un menú especial on les ametles seran el seu producte bàsic. En la Fira de l’Ametla participen diferents associacions com l’AMPA, l’Associació de Joves, el Club de Muntanya Desnivell o L’Assegador.

La fira gastronòmica i cultural té com a primera activitat una xarrada sobre meteorologia, avui divendres a les 20h. No obstant això, la inauguració oficial de la fira es trasllada a demà dissabte 9 d’octubre, quan a les 12h se celebrarà l’acte amb les autoritats presents en el recinte firal. No obstant això, ja des de les 10h estarà oberta al públic. Els actes continuaran al llarg del dia, amb la inauguració de l’escultura “Fem Valltorta” de Vicenç Ferrer, tallers per als més xicotets, la projecció de ‘Maestrat Filmat’ o una xarrada sobre les principals malalties dels ametlers a càrrec de la Unió de Llauradors. Tampoc faltarà el ‘tardeo’ amb el grup Meligrana. Després del tancament del recinte, Disco Night posarà música a la nit.

El diumenge 10 se celebrarà el tradicional concurs de pujada de sacs d’ametles a l’esquena, tant en competició adulta com infantil. Com a activitats complementàries, Ferran Monferrer realitzarà un taller de fermentació d’aliments i l’AMPA organitzarà tallers per a xiquets i xiquetes. L’acte final serà a càrrec de la Rondalla de Vilar de Canes, que amb la música tradicional tancarà dos dies de cultura, tradició i promoció de les ametles, el tresor més preuat d’Albocàsser.