Albocàsser continua planejant amb Generalitat la construcció de l’Institut-Escola

107
PUBLICITAT

L’alcaldessa d’Albocàsser, Isabel Albalat, juntament amb la regidora d’Educació, Alina Covaci, s’han reunit amb Maria de la Fuente Esteve, directora territorial d’Educació a Castelló, per continuar treballant la construcció de l’Institut-Escola projectat a Albocàsser. Amb el canvi de legislatura, “volem abordar aquest tema perquè és crucial per al futur d’Albocàsser. Hem consultat els terminis i les condicions, per si havien canviat, però tot continuarà igual”, ha explicat Albalat.

Per mitjà del Pla Edificant, el pròxim pas a realitzar pel consistori és llançar a principis de 2024 la licitació de la redacció del projecte per valor de 300.000 euros. “Aquest pas està garantit. Volem traure-ho com més prompte millor perquè les empreses tinguen temps per preparar-se correctament i treballar amb elles de la millor manera possible”, ha exposat l’alcaldessa d’Albocàsser. L’equip de govern ha demanat a la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació una nova reunió per desgranar el tema des de València i explicar la situació i les necessitats del territori a la nova administració autonòmica. Albocàsser serà seu d’un nou centre educatiu on estaran involucrades totes les etapes de formació obligatòria, tant infantil, primària com a secundària.

De la mateixa manera, es va traslladar la intenció del consistori de crear un mòdul relacionat amb la ramaderia i l’agricultura en l’actual edifici del CES Alt Maestrat, una vegada s’haja construït el nou centre d’estudis d’Albocàsser. Aquesta proposta permetrà donar un nou ús educatiu a l’edifici i millorar l’oferta educativa d’Albocàsser i la comarca de l’Alt Maestrat. A més, des de la Direcció Territorial s’han compromés a parlar amb València per convertir l’actual CES Alt Maestrat en gestió totalment pública de manera temporal, fins que estiga en marxa el nou Institut-Escola, D’aquesta manera, el CEIP Joan de Brusca quedaria adscrit en un mateix centre públic.