Albocàsser condemna el masclisme amb un programa d’activitats pel 25N

74
PUBLICITAT

El 25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, es reivindica a Albocàsser amb un programa d’activitats en condemna i repulsa de qualsevol manifestació de violència masclista. “És una xacra social que cal combatre dia a dia. Aquesta data la tenim assenyalada pel seu important significat, però cal conscienciar i educar tot l’any per continuar lluitant contra conductes masclistes. Des de l’administració hem d’unir-nos per garantir ferramentes i seguretat a totes les persones afectades, tots junts en una mateixa direcció per construir una societat millor, més igualitària, solidària i segura”, ha explicat la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Albocàsser, Alina Covaci.

L’acte que ha inaugurat el programa reivindicatiu ha sigut un taller sobre relacions saludables, a càrrec de ‘Red & Green Flags’ celebrat al Centre d’Ensenyament Secundari Alt Maestrat. Aquesta mateixa sessió es repetirà el pròxim dimarts 21 a les 11.30h en el mateix espai educatiu. Aquesta primera activitat deixa pas al gros de totes les accions preparades per al divendres 24 de novembre.

A les 10.30h, el safareig municipal acull l’exposició ‘Les diferents cares de la violència masclista’ per conscienciar a la població de les diferents tipologies d’actituds i conductes que atempten contra la igualtat i la llibertat de les dones. A les 11h, a la plaça de l’Ajuntament, es celebrarà un acte en homenatge a totes les dones assassinades per violència masclista en el 2023. Comptarà amb la col·laboració de ‘Saó: Espai d’Art’. L’última acció serà la lectura d’un manifest reivindicatiu contra la violència masclista, també a la plaça de l’Ajuntament.

L’agenda d’actes ha sigut organitzada per l’Ajuntament d’Albocàsser i el CDR Alt Maestrat, amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, COCEDER, CES Alt Maestrat, CEIP Joan de Brusca i Saó Espai d’Art.