Albocàsser commemorarà el 9 d’octubre

142
albocasser 9 octubre

Albocàsser, la capital de la comarca de l’Alt Maestrat, commemorarà enguany per primera vegada la festivitat del 9 d’octubre amb diferents actes culturals, esportius i musicals que compten amb la col·laboració de l’ajuntament de la localitat i diferents entitats.

Així, avui dimarts ja s’ha iniciat la programació amb el taller “Coneguem la Muixeranga a l’escola” que ha tingut lloc al matí al CEIP Joan de Brusca i al CES Alt Maestrat. L’ha impartit la Muixeranga La Plana. Aquesta vesprada a les 18.30 h hi haurà un taller de cartes Botifarra a la Casa de la Cultura.

Els actes demà dimecres, 9 d’octubre, arrancaran a les 10.30 h amb el taller de confecció de pilotes del Tio Pacarro que impartirà l’Associació Cultural l’Assegador al carrer Joan Fort. Després, a les 11.30 h tindrà lloc una partida de pilota valenciana en la modalitat de galotxa amb el Club de Pilota Xilxes al carrer de Sant Pere. Just abans i al mateix lloc, la Muixeranga La Plana oferirà una figura muixeranguera per a obrir la partida. A més, d’11.30 h a 12.30 h hi ha programat un taller de muixeranga i paradeta al carrer Joan Fort. Tot seguit, la cercavila fins a la plaça l’Església conduirà als assistents a l’actuació de la Muixeranga La Plana, prevista per a les 13 h.

El vermut a la llar dels jubilats donarà pas al dinar de pa i porta al mateix centre. En acabar, arribarà el concurs de cartes Botifarra. Finalment l’actuació a les 18 h de la Rondalla 1r de Maig a la llar dels jubilats, organitzada per l’Associació Cultural l’Assegador, tancarà les activitats.  

VA SER NOTÍCIA A DIADIA