Albocàsser commemora el 8M apostant pel treball en xarxa i la participació ciutadana

525
Vista d'Albocàsser.
PUBLICITAT

L’Ajuntament d’Albocàsser, a través de la Regidoria d’Igualtat ha organitzat, juntament amb l’Associació de Dones d’Albocàsser, el CDR Alt Maestrat, l’àrea d’Igualtat de la Mancomunitat Alt Maestrat i Saò Espai d’Art, un conjunt d’activitats amb el propòsit de visibilitzar el Dia Internacional de la Dona i posar en valor els seus drets en tots els àmbits de la societat.

Els actes s’han planificat per als dies 5, 8 i 13 de març. Diferents espais de la localitat acolliran els esdeveniments, pensats per a explorar el paper de la dona al llarg de la història i la seua incidència en els àmbits culturals, socials, polítics i econòmics. “Volem dedicar-li aquest dia a totes les dones del poble i que elles siguen partícips d’aquesta reivindicació de drets. La nostra voluntat és que tot el poble gaudisca amb les activitats preparades, i teixir relacions més fortes encara entre els organismes locals que organitzem”, ha explicat la regidora d’Igualtat, Alina Covaci.

Començant pel dissabte 5, quan Tania Traver, artista guanyadora del Premi Dona Coratge 2021 atorgat per l’Ajuntament d’Albocàsser, realitzarà una exposició artística en l’Ermita de Sant Joan. A les 19.30h, a l’auditori municipal, tindrà lloc la presentació oficial del llibre ‘Parint versos entre dones’, obra de Mariàngels Marqueño Rozalén. És una obra literària que ha actualitzat i renovat el vocabulari de les albades, cants tradicionals valencians, a la cultura de la societat actual. Per això, el llibre tracta d’ajustar la tradició als temps que corren ara des d’una visió feminista. A més, les lletres de les albades seran cantades i representades amb dolçaines, tabals, bandurries, llaüts i guitarres, tots tocats per dones.

El dimarts 8 es llegirà un manifest reivindicatiu a les portes de l’Ajuntament, on podran acudir totes aquelles persones que així ho desitgen. En el mateix espai s’iniciarà la campanya “8-M, 8 RAONS” dissenyada pel CDR Alt Maestrat i l’agent d’igualtat de la Mancomunitat Alt Maestrat, que tracta de visibilitzar les raons per les quals encara continua sent necessari commemorar la data. Aquesta iniciativa es difondrà per tots els pobles pertanyents a la Mancomunitat.

Aquest mateix dia també s’inaugurarà el concurs gimcana que estarà disponible fins al 13 de març. La gimcana, realitzada per l’Associació de Dones d’Albocàsser, té repartits 10 codis QR per la localitat amb preguntes relacionades amb el feminismes.

Per a finalitzar amb el cicle d’esdeveniments 8-M, l’Associació de Dones de la localitat, ha organitzat el diumenge 13, un taller en el Pla del Barranc a les 12h on els assistents podran aportar les seues experiències quotidianes amb els micromasclismes. A continuació, i per a tancar tots els actes commemoratius, se celebrarà el vermut ‘Vestim a la dona’ amb música en directe.