Avui s’ha clausurat a Albocàsser la XIV edició de la Mostra de la Tòfona Negra del Maestrat – Castelló Ruta de Sabor. Ahir a la vesprada més d’un centenar de persones van observar amb deteniment les explicacions del xef estrella Michelin Raúl Resino, que va cuinar tres plats confeccionats amb tòfona negra del Maestrat, entre d’altres ingredients. Tampoc va faltar l’oli d’oliva verge extra d’Albocàsser.

Avui diumenge centenars de persones s’han acostat fins al pavelló d’Albocàsser. Al recinte s’ha celebrat la final del concurs gastronòmic. En ell han participat ‘Dampling ibèric al chili crab’ de Moisès Armero, del Centre Universitari de Gastronomia i Management Culinari de Castelló GASMA; ‘Fuet, tòfona, pa i tomàquet’ de Caterina Xiva, del Restaurant La Carrasca de Culla; i ‘Arròs mantecado amb rovell trufada, carxofes i foie amb tataki de presa ibèrica i gamba roja’ d’Adrián Merenciano, del Flote Restuarante de Castelló. Finalment este últim ha estat el que ha rebut la màxima valoració del jurat.

Una tòfona de 325 grams ha estat la que s’ha endut el premi a l’exemplar de majors dimensions.

Un altre dels atractius del matí ha estat el concurs de gossos cercadors de tòfona. Finalment Francisco Edo Monfort, amb Cati Winslet s’ha portat al premi al trobar les cinc tòfones amagades en el menor temps. El concurs ha de gossos cercadors ha estat un dels atractius del matí. Centenars de curiosos s’han acostat fins a la zona de competició on s’han delimitat les parcel·les amb les tòfones amagades.

Durant tot el matí centenars de visitants s’han apropat per les diferents parades on s’oferien alzines micoritzades amb tòfona, tòfones, productes trufats, eines per al cultiu del fong …

Com a colofó ​​a dos dies trufats els assistents han pogut degustar arròs i embotits trufats. L’any que ve Benassal acollirà la XV edició de les jornades de la tòfona del Maestrat.