Albocàsser celebra la tradició dels bous al carrer

58
PUBLICITAT

Els bous al carrer han sigut els protagonistes del cap de setmana a Albocàsser. La capital de l’Alt Maestrat ha celebrat el III Hivern Taurí, un esdeveniment cultural organitzat per la Penya Taurina local que ha aconseguit reunir a centenars d’afeccionats del món del bou amb actes històrics com el segon bou amb corda d’Albocàsser, exhibició d’emboladors i lectures de manifest reivindicatius.

Una de les primeres imatges per al record que deixa el cap de setmana és l’oficialitat de la Penya Taurina Juvenil d’Albocàsser, que es va presentar el divendres a la vesprada i, com a fermall d’or, es van celebrar embolades adaptades a joves. El bou amb corda, una tècnica típica dels pobles de les Terres de l’Ebre, es va celebrar el dissabte al matí amb els carrers del municipi plens de gom a gom. La Penya Taurina d’Albocàsser va rebre la visita de penyes taurines tarragonines expertes a dur a terme aquesta tipologia d’acte.

Bous i vaques de la ramaderia local de Sergio ‘Rua’ van continuar amb la programació fins al dinar. A la vesprada, els animals de la ramaderia alacantina ‘La Paloma’ van agafar el testimoni. De nou, una nova ramaderia va participar en el dia: els bous d’Hermanos Bellés van ser els escollits per a l’exhibició d’emboladors on van participar una quadrilla de Culla (Castelló), una de Cantavieja (Comarca del Maestrazgo, Terol) i de La Ràpita (Tarragona). Un cap de setmana de germanor entre diferents pobles i comarques a Albocàsser, on el bou al carrer ha sigut l’epicentre del III Hivern Taurí.