Albocàsser celebra la Setmana Cultural entre l’1 i el 9 d’agost

786
PUBLICITAT

Albocàsser torna a celebrar la setmana cultural per inundar l’estiu d’activitats per als veïns, veïnes i visitants del municipi. 

De l’1 al 9 d’agost la Regidoria de Cultura presenta un conjunt d’activitats com exposicions, tallers musicals, literatura, recitals, balls, futbol, pàdel, frontò, gastronomia i concerts que aterren al poble de l’Alt Maestrat.

Dilluns 1 d’agost a les 19h s’inaugurarà l’exposició El Maestrat Filmat de Fermín Sales Segarra als Sants Joans. El segon dia, dimarts 2 d’agost, l’exposició de Sales Segarra seguirà oberta a tots els públics de 18.30h a 21h. A més, a les 19h s’iniciarà un taller de construcció i interpretació de flautes de Pastor impartit per Francesc Bellmunt Gil a la Casa de la Cultura. 

Dimecres dia 3 l’exposició El Maestrat Filmat mantindrà les seues portes obertes durant el mateix horari que el dia anterior. També tindrà lloc el torneig de Futbol Sala al Pavelló Municipal organitzat pel grup de joves de l’Alt Maestrat. 

Al dia següent, dijous 4 d’agost a les 18h, Ricard Martí oferirà una xarrada a l’Auditori sobre els bombardejos silenciats d’Albocàsser de maig de 1938, un tema que coneix de ben a prop gràcies al llibre que ha coordinat. Tot sumat, Joan Lluís Porcar (autor també de diferents llibres sobre esta temàtica) i Pepita Segarra (investigadora local) dialogaran sobre la guerra civil i el franquisme. Entre el diàleg i la història, a les 18.30h l’exposició dels Sants Joans tornarà a estar disponible per a les visites fins a les 21h. A més, a les 19.30h s’inaugurarà l’exposició al Llar del Jubilat Recordem Les Nostres Ueles, un recorregut per les figures femenines que han format part de la història d’Albocàsser amenitzat a partir de les 20h per un recital de piano, veu parlada i veu cantada. Gemma Gorga serà l’encarregada de transmetre amb les seues poesies la memòria de les seues iaies barrejant així la figura de la dona i la memòria històrica. El dia tanca a les 21.30 amb un sopar de paiporta a la Llar dels Jubilats que s’allargarà amb un ball a càrrec d’Ismael. 

Divendres 5 de 18.30 a 21h es podrà gaudir una altra volta de l’exposició de Fermín Sales Segarra als Sants Joans. Després, a les 19h, la gastronomia aterra a la Casa de la Cultura amb el primer tast de tomata del terme d’Albocàsser acompanyat d’ una xarrada sobre el producte local. Tot seguit, un sopar de paiporta al Barranc organitzat per l’Assegador acompayarà la nit. Finalment, l’actor Xavi Castillo es pujarà a l’escenari per interpretar la seua actuació 30 anys fent el moniato.

Dissabte obrirà els actes l’exposició dinamitzada 200 anys de la Diputació de Castelló a la Vileta, disponible de 17h a 20h. Seguidament, les portes dels Sants Joans tornaran a acollir visitants que volen gaudir de l’exposició El Maestrat Filmat fins a les 21h. Per tancar la jornada, a les 20h l’Associació  Musical Santa Cecília d’Albocàsser oferirà un concert a l’Auditori amb un repertori dedicat a la sarsuela. 

Diumenge 7 d’agost, es farà una demostració participativa a les 12h al Camp de futbol sobre la tècnica i pràctica del tir amb arc. Durant la vesprada, de 18.30h a 21h l’exposició de Fermín Sales Segarra obrirà les seues portes. I a les 19h donaran per començades les partides de frontennis al recent remodelat frontó municipal, contant amb la participació de jugadors professionals. 

Dilluns 8 d’agost a les 19h tindrà lloc una partida professional de frontó a mà al frontó municipal en què jugaran De la Vega i Jesús contra Salva Palau i Guillermo. Per últim, dimarts 9 clausurarà la setmana cultural el torneig de padel organitzat pel grup de joves de l’Alt Maestrat.