Albocàsser celebra la festa de la colònia a Barcelona

407


Diumenge passat dia 19 es va celebrar a Barcelona la 32a edició de la festa de la colònia d’Albocàsser a Barcelona. Al voltant de 70 persones procedents d’Albocàsser i representants de la colònia a la ciutat comtal van participar en la trobada. La jornada es va iniciar amb una missa a l’església de Sant Pau del Camp, recordant així al patró d’Albocàsser, Sant Pau.

Després de la celebració religiosa es van realitzar les habituals fotos de família entre els “bocassins” procedents d’Albocàsser i els que resideixen a la capital catalana. A continuació es va celebrar un dinar en què els quintos d’Albocàsser van acompanyar a les dames de la colònia. Es dóna la circumstància que el 2016 a Albocàsser únicament hi ha quintos xics, ja que en l’any del seu naixement no van néixer xiques a la població.

A la cita de Barcelona no va faltar l’alcalde d’Albocàsser, Antonio Querol, que participa tots els anys en la trobada. L’alcalde va destacar els estrets vincles que segueix mantenint la colònia de Barcelona amb Albocàsser. De fet, la seva representació es manté viva a les festes d’Albocàsser que es viuen a l’agost.

A mitjan segle XX es va produir una gran onada de migració des Albocàsser cap a Barcelona. Malgrat l’èxode, els que un dia van marxar, mantenen vives les seues arrels.