Albocàsser busca estalviar en la factura elèctrica en dependències municipals

433
Albocàsser en una imatge d'arxiu
PUBLICITAT


-Alba Saura Manzanares-

Se suma així a l’Alcora, que també va treure a concurs el subministrament d’electricitat al desembre

L’Ajuntament d’Albocàsser ha decidit treure a concurs públic el contracte de gestió del servei energètic d’enllumenat públic, edificis i consums de titularitat municipal. Al contracte s’exigeix ​​garantia total i manteniment d’aquest servei esmentat per un període de 16 anys amb possibilitat de prorrogar-lo un any més. Es tracta d’un intent d’estalvi per part del consistori en la factura elèctrica mitjançant el qual s’obliga a les empreses a competir i per tant, a ajustar els preus de venda i manteniment de l’energia.

El pressupost base de la licitació, sense incloure l’IVA, ascendeix a 1.537.302 euros i inclou el manteniment i el consum d’energia elèctrica en edificis públics com el propi ajuntament, la casa de la cultura, el local multifuncional, el poliesportiu i també el centre de dia per a persones amb discapacitat. L’Ajuntament de l’Alcora també va treure a concurs públic la gestió de l’energia elèctrica en el municipi el passat mes de desembre. En aquest cas, es tracta d’un contracte anual per valor de 314.295 euros. A la província de Castelló altres ajuntaments tenen constituïdes des de fa anys empreses elèctriques que ara també es dediquen a la distribució. És el cas de Elèctriques de Villahermosa, de Vilafermosa, o Hidrobesora, radicada a la Torre d’En Besora.

Tal i com figura en les bases de la licitació, es tracta d’un contracte configurat com a concessió administrativa dins del que preveu l’article 275 i següents del Text refós de la Llei de Contractes del Sector Públic. Per tant, l’òrgan encarregat de la contractació serà el Ple de la corporació. Es seguirà un “procediment obert de tramitació urgent i pluralitat de criteris d’adjudicació” en què qualsevol empresari interessat podrà presentar una sola proposició, quedant exclosa tota negociació dels termes.