Albocàsser arranca el divendres 10 intensos dies de festes patronals

0
88
Programa festes d'Albocàsser 2017_Página_01

-Mireya Chiva serà la reina d’enguany

Albocàsser ha donat a conèixer la programació de les festes patronals que viurà la localitat de l’11 al 20 d’agost. Els actes van dirigits a totes les edats. El llibre de festes inclou a més un resum de les activitats dels col·lectius de la població.

La proclamació de la reina de les festes, Mireya Chiva Vidal, i la seua cort d’honor marcarà la primera jornada. L’acte, organitzat per l’AMSCAL i el CF Albocàsser, estarà presentat per Julio Hernández. Després començarà el ball amb l’orquestra Top Zero.

A la vesprada l’Agrupació Musical Santa Cecília d’Albocàsser realitzarà l’habitual cercavila pels carrers de costum i, a l’hora establida, posarà la banda sonora a la recollida de les dames i reines del 2017 camí del pavelló municipal.

El dissabte 12 serà el dia de la Penya Taurina. L’esmorzar de socis, l’entrada infantil i el concurs de retalladors per als xiquets precedirà a la pujada del caixó del bou amb cavalleries. I a les 13 hores es provarà el bou feréstec “Infortunado” de la ramaderia de Los Chospes, en Robledo (Albacete). No faltarà el dinar dels socis. I a la vesprada a les 18 hores es viurà el II Desafiament de ramaderies amb els ferros de Fernando Machancoses de Xest i La Paloma de Xaló. La nit comptarà amb un bou embolat alternatiu per als més menuts, l’embolada del bou feréstec i ball amb l’orquestra Azar.

L’endemà, el diumenge 13, començarà amb l’entrega de premis del XXVI Certamen Literari “Casimir Melià i Tena” al saló d’actes de l’Ajuntament. Col·labora la Diputació de Castelló. I a les 12.30 hores arrancaran els Bous per la vila amb animals de la ramaderia Hnos. Bellés de la Torre d’en Besora. El dinar de germanor de la Colònia de la localitat a Barcelona donarà pas als actes taurins de la vesprada. La carrera infantil, organitzada pel Club de Muntanya Desnivell i patrocinada per l’Ajuntament, arribarà després com a prèvia de la XXI Cursa Popular “Vila d’Albocàsser”. El recorregut té 10,3 km i 350 metres de desnivell positiu. A més, el Trio Trébol actuarà a la nit en el Pla dels Sants Joans. En acabar, la festa Holi i la música de la discomòbil omplirà de colors la vetlada.

El dilluns 14 començarà amb el tir de colom en el camp “Mas d’en Collero” organitzat per l’Associació de caçadors “La Albocacense”. Carrusel infantil al Pla de la Font, Bous per la vila al migdia i a la vesprada amb animals de la ramaderia Iván Messeguer de Cervera del Maestre, una eixida amb bicicleta tot terreny amb grups per a principiants i per a experts, i el ball amb l’orquestra Carruan’s Brother’s i Disco Zona són altres propostes de la jornada.

El dia 15 se celebrarà la festivitat de la Mare de Déu de l’Assumpció. Despertada, Rosari de l’Aurora i la diana de la Banda local, precediran a la missa solemne i la processó. Després hi haurà un vi d’honor. I abans de dinar s’inaugurarà l’exposició “Fotos, fils i ferro” de Stephanie de Leng, Miguel Trillo i Miguel Bellés en l’Ermita dels Sants Joans. A més, a la vesprada hi haurà un parc infantil per als xiquets, un partit de futbol entre el CF Albocàsser i el CD Castelló Juvenil “A”, la conferència “Les pintures rupestres i el paper de la dona en la prehistòria” de Pilar Bellés, i els Jocs Tradicionals a càrrec de L’Armelar. El ball nocturn amb l’orquestra Sicilia tancarà els actes del dimarts.

El dimecres 16 es viurà la festivitat de Sant Roc. La Marxa solidària no competitiva contra el càncer organitzada pel Club de Muntanya Desnivell i l’Associació Espanyola Contra el Càncer iniciarà els actes del dia. Seran només 2 km amb eixida des del Pla de la Font. Després es presentarà en l’Ajuntament la nova pàgina web dels Amics de la Meteorologia d’Albocàsser (AMEAL). I més tard arribarà, organitzat per la Associació de jubilats, el concurs de paelles al pavelló municipal. Comptarà amb l’ambientació de la discomòbil. A més, la calor de la vesprada es combatrà amb un tobogan aquàtic gegant al Carrer Major. Els festejos del dia acabaran amb el Ball Pla i el ball de disfresses amb premis per als millors i la música de l’orquestra The Luxe i la discomòbil The End.

L’entrada del migdia i la posterior prova, amb animals de la ramaderia Hnos. Bellés de la Torre d’en Besora, obrirà la jornada del dijous. A mitjan vesprada, la reina, dames i autoritats lliuraran els trofeus del campionat de guinyot a la Llar del Jubilat. I tot seguit, es donarà inici als bous de plaça amb la ramaderia Benavent de Quatretonda. Així mateix, l’AMPA del CEIP Joan de Brusca organitzarà una festa infantil amb berenar i Holi Party. A més, les vaquetes confiteres d’última hora de la vesprada aniran seguides de l’eixida amb animals d’Iván Messeguer. A la mitjanit arrancarà el Ball Pla al carrer La Font i després arribarà la nit organitzada pels Quintos i Dames 2017.

L’últim divendres de festes, 18 d’agost, estarà protagonitzat pels actes taurins. L’entrada i prova del migdia amb animals de Hnos. Bellés, els bous de plaça de la vesprada amb el ferro de J. V. Machancoses, les vaquetes confiteres i eixida amb la ramaderia Ivan Messeguer són algunes de les propostes. Encara que l’expectació màxima es viurà amb la prova del bou feréstec “Arrogante” de la ramaderia Sergio Centelles de Catí i l’embolada de la nit. A més, el Ball Pla, l’embolada infantil i el ball amb Disco Milenium completaran els actes.

El dissabte serà també taurí. La ramaderia Hnos. Bellés tornarà a estar en l’entrada i prova del migdia. Els bous de plaça de la vesprada seran amb el ferro Iván Miró de la Ribera de Cabanes. I les vaquetes confiteres i eixida amb animals d’Iván Messeguer de Cervera del Maestre. A més es provarà i embolará un bou feréstec del ferro Torrealta. Així mateix, la desfilada de disfresses infantil, el Ball Pla i el ball amb la Supermàgic seran altres reclams del penúltim dia.

El diumenge 20 es tancaran les celebracions. Una nova entrada i posterior prova, els bous de plaça i les vaquetes confiteres i eixida, seran els últims actes taurins dels festejos. Hnos. Bellés, Alberto Granchell i Iván Messeguer seran els ferros. El Ball Pla al carrer La Font i l’espectacle de varietats amb els monòlegs d’Enric Company, Bermúdez i Xavier Deltell, així com el rock acrobàtic del Ballet Flip Flap, remataran 10 intensos dies de festes.

Podeu consultar tot el programa en el següent enllaç: http://www.albocasser.es/files/u4/programa_2017_albocasser_reduit_.pdf