Albocàsser adequa els terrenys de la futura residència de majors

271
Isabel Albalat i Alina Covaci als terrenys de la residència
PUBLICITAT


El Pla Valencià d’Infraestructures de Serveis Socials, Pla Convivint, va incloure a Albocàsser dins dels programes d’inversió per a construir una nova residència de majors en la localitat. D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Albocàsser està adequant ja els terrenys on se situarà el centre, amb la intenció de “tindre’l tot llest i preparat perquè quan l’administració vulga començar a construir, així no s’allarguen els temps”, explica l’alcaldessa d’Albocàsser, Isabel Albalat. El consistori destinarà ajudes de la Diputació de Castelló i una gran part d’altres ajudes de lliure disposició per a habilitar correctament els terrenys, els quals se cediran a la Conselleria de Benestar Social. Aquesta actuació formava part del programa electoral del grup municipal, i prompte serà una realitat per a Albocàsser.

“La construcció de la residència és una necessitat social per a Albocàsser i la comarca de l’Alt Maestrat”, defensa Albalat. Els centres d’aquest tipus més pròxims a les localitats de la comarca de l’Alt Maestrat tenen les places plenes i no hi ha suficient oferta per als altres veïns i veïnes de pobles pròxims. “Vam fer un estudi sobre la societat comarcal, i ens vam adonar que està envellida. Era una mesura urgent construir un espai així”, admet l’alcaldessa d’Albocàsser, qui també parla sobre com aquest projecte permetrà crear “llocs de treball directes i indirectes, tant per a la cura dels usuaris i usuàries com per a tindre el centre ben preparat i atés”.

La consideració d’Albocàsser de ser capital de comarca ha pesat a l’hora de triar ubicació per l’Administració. En aquest sentit, les actuacions contribueixen “a fixar gent en els territoris més despoblats, perquè tenen serveis bàsics i essencials al seu abast”, explica Alina Covaci, regidora de Benestar Social, qui al mateix temps admet que “és un primer i necessari pas per a la igualtat de serveis entre territoris”. Així doncs, el nou centre de majors d’Albocàsser serà capaç de donar un servei necessari per a moltes famílies, en repercutir positivament en la conciliació familiar i en el tracte digne a les persones majors després de tota una vida dedicada a treballar.