Albocàsser acull “Las plazas de Europa” per a apropar la veu de l’interior de la província

302
PUBLICITAT

El centre Europe Direct de la Diputació de Castelló ha organitzat la jornada “Las plazas de Europa” a Albocàsser per a traslladar la situació econòmica i social de les comarques d’interior de Castelló a la Comissió Europea i donar a conéixer les oportunitats de la UE en el foment del desenvolupament rural.

A l’acte han assistit el president de la Diputació de Castelló, José Martí, i el diputat de Promoció Econòmica, Ocupació i Relacions Internacionals, Pau Ferrando. Martí, que ha participat en la primera taula per a analitzar-la relació d’Europa amb els municipis de la província, s’ha mostrat satisfet “per veure com és possible unir Europa i poble, perquè si alguna cosa soc és ser un europeista convençut, conscient que la unió dels pobles ens farà més forts davant els reptes”.

En aquest sentit, Martí ha insistit que el camí, com ens ha demostrat l’acció enfront de la pandèmia, són els fons de reconstrucció. “Tenim clar en buscar fons per a situar a aquesta província en el punt d’eixida i apostar per projectes sostenibles, per la digitalització i per donar oportunitats als emprenedors del món rural”. Per altra banda, el diputat de Promoció Econòmica ha defensat que des de l’àrea de Promoció Econòmica “es fomenta donar veu a les persones de l’interior de les comarques del Nord, per això, apostem per aquest format obert per tal de conéixer la situació tant econòmica com social dels nostres municipis”.

Es tracta d’una iniciativa de la Representació de la Comissió Europea que pretén conéixer la situació de les zones rurals i la ciutadania que habita en aquestes regions espanyoles i valorar l’aposta en aquests territoris per al futur de la Unió Europea.

En la primera taula, que ha obert l’alcaldessa amfitriona, Isabel Albalat, també han participat la representant de la Comissió Europea en Espanya, Maria Eugenia de la Rosa, el director general de Fondos Europeos de la Generalitat Valenciana, Andreu Iranzo, la directora general de la Agencia Valenciana Antidespoblament de la Generalitat Valenciana, Jeannette Segarra, i la responsable de la Red provincial de Centros de Dinamización, Económico y Social, Ana Belén Arzo.

Seguidament, s’ha realitzat la segona mesa sobre Emprenedoria i iniciatives sostenibles amb impuls europeu en la província. En aquesta han participat l’embaixadora del Pacte Europeu pel Clima i directora de la Fundació Novessendes, Esther Paulo, el director gerent de la Cambra de Comerç de Castelló, Javier Valls, el president de la IGP de vi de la terra de Castelló, Juan Carlos Pavía, el secretari del Consell Regulador de la DOP Alcachofa de Benicarló, Guillermo Edo, el president de la Federació per al Desenvolupament Territorial de la Provincia de Castelló, Domingo Giner, la sòcia gerent del Centre Sommia Culla, Paloma Bellés, i la responsable del Centre Europe Direct Castelló, Teresa Tena.