Albocàsser acull el 25 i 26 de febrer la Mostra de la Trufa Negra

255

La Diputació sumarà a finals de mes una nova iniciativa per reforçar el patrimoni gastronòmic castellonenc com a generador de riquesa a l’interior de la província. Els dies 25 i 26 d’este mes el Govern Provincial convertirà Albocàsser a la seu de la XIV Mostra de la Tòfona Negra del Maestrat ‘Castelló, Ruta Sabor’ amb l’objectiu de fer d’aquest tresor culinari “un focus d’atracció turística per al interior de la província i un motor de desenvolupament social i econòmic per als nostres pobles”.

Pablo Roig, diputat responsable de ‘Castelló, Ruta de Sabor’, marca ideada per Moliner el 2013 com a eina de promoció del patrimoni gastronòmic provincial, ha presentat una convocatòria que, “per la seua rellevància i calat, s’ha consolidat com tot un reclam turístic i un element de dinamització que, al costat de les Jornades Gastronòmiques de la Tòfona, genera un gran impacte econòmic, en els municipis del nostre interior”.

Acompanyat per l’alcalde d’Albocàsser, Antonio Querol, Roig ha recordat que esta convocatòria, que cada any se celebra en un municipi de la comarca de l’Alt Maestrat per enfortir “la seua rellevància i transcendència provincial”, és “una iniciativa més dins del compromís de aquesta administració amb la gastronomia castellonenca i el seu efecte sobre el teixit econòmic, social i laboral de la província. Som la millor rebost del Mediterrani, amb una essència culinària banyada pel mar i la muntanya i de la qual hem de potenciar des de l’orgull i el convenciment que és un argument per al desenvolupament i creixement de tota la província”.

Rellevància internacional

Respecte a esta nova edició de la Mostra de la Tòfona Negra, el diputat de Castelló Ruta de Sabor, ha posat èmfasi en “la importància que té com a lloc de trobada entre professionals del sector tofonera, a nivell nacional i internacional, per millorar el coneixement sobre la seua producció i comerç “.

I és que, tot i que l’organització ha programat diferents activitats pensades per al públic en general, cal destacar les ponències incloses dins de la jornada tècnica del dissabte 25, dirigides a truficultors i professionals de la gastronomia.

En la sessió matinal, l’esdeveniment comptarà amb una taula rodona, a càrrec d’empreses provincials, sobre trufiturismo i experiències al voltant d’aquest preuat fong. A continuació, Domingo Blanc, professor del Grup de Recerca en Aliments d’Origen Vegetal i fúngic de la Universitat de Saragossa, impartirà una conferència sobre “Tecnologia postcollita i conservació de la tòfona”. Miguel Segura, secretari de la Federació Espanyola d’Empresaris de Bolets i Tòfones, serà l’encàrrec de parlar sobre ‘Comercialització i fiscalitat’. Tot i que aquesta activitat serà gratuïta en aquesta edició, és necessària la inscripció prèvia a través de la pàgina de l’esdeveniment o via telefònica a l’Ajuntament d’Albocàsser.

Esta vesprada, Raúl Resino de Benicarló, nova Estrella Michelin de la província i ‘Cuiner de l’Any 2016’, oferirà un showcooking obert al públic que mostrarà diferents tècniques per utilitzar la ‘Tuber Melanosporum’ a la cuina més avantguardista. De la mateixa manera, el concurs gastronòmic, exhibicions, degustacions, llocs de tòfona fresca i productes trufats … seran només part d’oferta amb la qual podran delectar-aquells visitar aquesta localitat durant la celebració d’aquesta cita gastronòmica.

Tota la informació sobre la XIV Mostra de la Tòfona Negra del Maestrat ‘Castelló Ruta de Sabor’ està disponible a la pàgina web www.trufamaestrat.es