Albocàsser acull a 200 persones en una jornada organitzada per Amics del Bureo

526
Amics del Bureo
PUBLICITAT
Amics del Bureo
Amics del Bureo

Més de 200 cantadors, balladors i amics del Bureo, arribats de tota la Comunitat Valenciana, han participat  avui a Albocàsser en un gran bureo de jota, seguidilles i fandango. L’activitat s’ha iniciat de bon matí amb una conferència d’Àlex Torres i Joanvi Sempre a la Casa de Cultura. Tots dos han analitzat els fandangos del nord de la província de Castelló. La jornada l’ha organitzat Amics del Bureo d’Albocàsser.

La coca que rifen a Albocàsser
La coca que rifen a Albocàsser

 

Després un dinar popular s’ha iniciat  un gran bureo amb la participació de més de 200 persones. A Albocàsser hi ha una arrelada tradició pel bureo. Totes les setmanes els integrants del grup queden per cantar i ballar.

El Bureo ha coincidit amb la festa de l’Oferta. Es tracta d’una tradició a Albocàsser. En el passat es subhastaven tot tipus de pastes i productes tradicionals. Avui, Amics del Bureo ha preparat  un gran pastís que es rifa entre tots els que han adquirit  números.

El bureo compta amb la presència de cantadors d’estil, balladors, guitarristes … Ha estat una demostració de folklore autòcton.

Amics del Bureo
Amics del Bureo