Ajudes urgents per als serveis socials a la Comunitat Valenciana

648
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

S’anticipa l’import de les subvencions de 2020 per a la realització de serveis en el sector d’acció social

El Consell ha aprovat el decret llei de mesures urgents en l’àmbit dels serveis socials i de suport al tercer sector d’acció social per fer front a la crisi produïda per la COVID-19.

La vicepresidenta i portaveu de Consell, Mònica Oltra, que ha comparegut en roda de premsa després de la reunió setmanal de el Govern valencià, ha indicat que, “una vegada ateses les necessitats més immediates, cal adaptar els mecanismes necessaris per afrontar la situació d’emergència social que ja estem vivint i la que es derivarà un cop acabe l’estat d’alarma “.

Per aquest motiu, mitjançant el decret llei s’estableix el règim excepcional de subvencions en l’àmbit dels serveis socials i de suport a l’tercer sector d’acció social per a l’exercici 2020, “flexibilitzant els procediments d’execució i justificació”, ha assenyalat Oltra.

En aquest sentit, la vicepresidenta ha explicat que, en l’àmbit de les actuacions en el sector social, “les mesures de contenció adoptades i la cancel·lació d’activitats han significat la readaptació dels programes que desenvolupa el tercer sector per donar resposta a les necessitats urgents dels col·lectius més vulnerables amb què treballen “.

Aquesta situació “dificulta l’execució i justificació de les activitats realitzades en el marc de les subvencions atorgades per les administracions públiques”, ha assegurat Oltra.

D’aquesta manera, el decret llei estableix, d’una banda, la flexibilització de l’termini de realització de despeses i actuacions associades, que es perllonga fins al 31 de març de 2021; i, d’altra, la bestreta de l’import total de les subvencions concedides per a l’exercici 2020, de manera que “en comptes d’anticipar fins al 65%, es pot anticipar ara el 100%”, ha indicat la vicepresidenta.