Ajudes per a contractar personal de prevenció d’incendis forestals

112
Incendi forestal
Incendi forestal
PUBLICITAT

Labora, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, ha publicat la convocatòria del programa de contractació de persones aturades per a accions de conservació forestal d’Avalem Experiència perquè les entitats locals puguen contractar, durant almenys 6 mesos, fins a 1.531 persones aturades.

En total, són 285 els ajuntaments en risc de despoblament, incendi forestal i prioritat operativa en l’extinció d’incendis que poden sol·licitar participar en aquest programa. La distribució per províncies d‟aquestes entitats locals és de 67 a Alacant, 113 a Castelló i 105 a València.

Les persones aturades que siguin contractades per les entitats locals que sol·licitin participar al programa realitzaran actuacions que mitiguin o redueixin un risc contemplat en un pla o procediment d’emergències i de manera especial la reducció dels riscos poblacionals derivats dels incendis forestals, mitjançant accions que afavoreixin la intervenció dels mitjans dextinció.

Aquest projecte d’Avalem Experiència l’han elaborat conjuntament la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de Labora, i l’Agència Valenciana d’Emergències. Es tracta d’una acció transversal i de treball conjunt entre els diferents departaments de la Generalitat i amb els ajuntaments valencians, que suposarà una inversió de 18 milions per part de Labora.

Labora finançarà els costos laborals de les contractacions dels ajuntaments. Els contractes que es formalitzin han de tenir una durada d’almenys sis mesos a jornada completa i no poden servir per cobrir vacants dels llocs de treball de l’entitat.

Per poder accedir a aquestes contractacions, les persones aturades hauran d’estar inscrites a Labora i tenir actualitzada la demanda d’ocupació. Això es pot fer a través de la pàgina web, a l’apartat PuntLABORA, autoentrevista.

Els ajuntaments oferiran llocs de treball de capatàs o peons amb les següents ocupacions: peons forestals; podadors/es i/o motoserristes forestals, treballadors/es de l’alzina surera, treballadors/es forestals en general, peons/es agrícoles en general i treballadors/es agrícoles.

Cal recordar que les persones interessades no han de fer cap tipus d’inscripció, simplement estar donades d’alta a Labora i tenir el perfil de demanda convenientment actualitzat, ja que seran seleccionades entre els perfils que compleixin els requisits.

La ciutadania inscrita a Labora té a la vostra disposició un servei d’orientació gratuït per donar-vos suport de manera personalitzada en la vostra recerca de feina. Per sol·licitar orientació cal demanar cita prèvia a través de Punt Labora.

El pla Avalem Expèriencia s’articula al voltant de diverses línies estratègiques. Una és el suport a la contractació, concedint ajudes per fomentar contractes de persones majors de 30 anys i que contribueixin a la conciliació personal, familiar i laboral, així com a la igualtat entre dones i homes oa l’estabilitat a la feina.

Així mateix, impulsa accions com la formació per actualitzar la qualificació professional, el suport a les iniciatives d’emprenedoria i el treball autònom, l’orientació, la intermediació i la recerca de feina.