Ajudes de 150 euros per als afectats per ERTO

620
PUBLICITAT

El Consell ha aprovat el decret llei d’adopció de mesures urgents per a establir ajudes econòmiques, per valor de 33 milions d’euros, a les persones treballadores afectades per Expedient de Regulació d’Ocupació (ERTO) ia les que han reduït la seva jornada laboral per conciliació familiar amb motiu de la declaració de l’estat d’alarma.

La vicepresidenta i portaveu de Consell, Mònica Oltra, que ha comparegut en roda de premsa després de la reunió setmanal de el Govern valencià, ha destacat que aquesta mesura pretén “atenuar els efectes de la brusca disminució d’ingressos de les persones afectades per aquestes situacions”.

“Aquests ajuts -ha continuat la vicepresidenta- van en la mateixa línia que les ajudes als treballadors i treballadores autònomes”, de manera que persegueixen “reduir els efectes econòmics negatius que aquesta situació està generant en el conjunt de treballadors i treballadores”.

En aquest sentit, la vicepresidenta ha explicat que les ajudes, que compten amb un pressupost de 33 milions d’euros, es distribuiran de dues maneres.

D’una banda, es destinaran 30 milions d’euros per a les persones treballadores afectades per ERTO com a conseqüència de la suspensió total de l’contracte de treball, per a les que es preveu una ajuda individualitzada de 150 euros. La tramitació d’aquests ajuts correspon a l’Agència Tributària.

Per una altra, la vicepresidenta ha assenyalat que es preveu una dotació global de 3 milions d’euros “per als treballadors i treballadores que hagin exercit els drets de reducció total o de el 50% o més la seva jornada laboral per a l’atenció de nens, nenes i adolescents ; persones grans o persones dependents al seu càrrec “.

L’ajuda individualitzada serà de 600 euros, si la reducció de la jornada és d’entre el 81 i el 100%; 450 euros, si la reducció és d’entre el 61 i el 80%; i de 300 euros, si és d’entre el 50 i el 60%. La tramitació correspondrà a Labora, Servei Valencià d’Ocupació i Formació.

Durant la seva intervenció, la portaveu d’el Consell ha manifestat, en nom de el Govern valencià, el seu “agraïment, força i esperança” a tota la ciutadania de la Comunitat Valenciana i ha demanat també “responsabilitat” perquè, tot i estar per Setmana Santa, “és molt important que complim les normes de confinament “i que no es facin desplaçaments” que no estiguin justificats “.

-Recursos socials i sociosanitaris

Entre les mesures acordades pel Ple de Consell per fer front a la COVID-19, el Govern valencià ha ratificat la resolució de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de el 3 d’abril, per la qual es confirmen mesures extraordinàries de gestió de els serveis socials i socisanitarios en salvaguarda de les persones més vulnerables i s’estableixen noves mesures preventives per assegurar la prestació d’aquests serveis.

Oltra ha explicat que, amb aquesta mesura, “es pretén posar a disposició de la Generalitat els mitjans i recursos socials o sociosanitaris d’altres administracions públiques i entitats privades en funció de les necessitats que vagin sorgint”.

D’aquesta manera, la reorganització dels efectius socials i sociosanitaris persegueix “atendre la població de més risc i més vulnerable, protegir-la i combatre l’expansió de la malaltia”, ha insistit la vicepresidenta.