Ajornat el tercer Pro Aplec a Forcall

634
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Aplec dels Ports Forcall 2020

A causa de la situació actual d’estat d’alarma que estem vivint per l’expansió del Coronavirus, la celebració de la tercera festa Pro Aplec ha hagut de ser ajornada i no es podrà realitzar el 9 d’abril tal com s’havia previst

L’emergència sanitària a la qual estem sotmesos ha fet que l’organització de l’Aplec dels Ports 2020 cancel·le la data del 9 d’abril prevista per dur a terme la tercera festa Pro Aplec. Malgrat tot, l’Aplec dels Ports no s’atura i està treballant per buscar una nova data on poder realitzar els actes organitzats per al 3r Pro Aplec.

A més, no només s’està treballant en la recerca d’una nova data per a la festa Pro Aplec. Des de les diferents comissions de l’Aplec s’està avançant en la programació de tots els actes de la festa comarcal, s’estan fent les comandes de nou merxandising i també s’està tirant endavant un projecte cultural i intergeneracional que va començar a finals d’anys amb la col·laboració de les escoles i CRAs de la comarca i amb les diferents Unitats de Respir.

La idea d’aquesta iniciativa és la publicació d’un llibre on es replegue el parlar de la comarca dels Ports, incloent-hi paraules, refranys i frases fetes pròpies de la nostra zona. Des de l’Aplec dels Ports valorem la importància de mantenir viva la nostra llengua i és per això que hem volgut elaborar aquest llibre amb paraules que encara s’utilitzen i d’altres que ja només coneixen la gent més major del nostre territori.

Aquest projecte, a banda de la creació del llibre, també vol unir generacions i fer partícips de l’Aplec a grans i menuts, així que s’està organitzant una trobada per visualitzar i posar en relleu el projecte, a la qual s’està buscant, també, una nova data.

Des de l’Aplec dels Ports volem enviar un missatge d’ànims per a totes aquelles persones que estan treballant en aquests moments tan complicats i demanem responsabilitat i solidaritat per fer front, tots junts, a aquesta pandèmia.

Us animem a seguir les recomanacions higièniques i de restriccions de moviment, nosaltres, des de l’Aplec ho tenim clar: seguim treballant per la festa però, #ensquedemacasa. Fem Aplec, fem comarca. Forcal