Resi Vilafranca

La residència de majors de Vilafranca ha canviat per complet la seua rutina en les últimes setmanes de confinament.

Des de que es va decretar l’estat d’alarma, la direcció del centre no ha parat de rebre constants instruccions del Ministeri de la Generalitat sobre com actuar i quines mesures han d’implantar, adaptant-les a la seua realitat.

L’organització del centre ha canviat radicalment: han creat un aïllament vertical en el qual els residents no es mouen de la seua planta perquè, en cas de contagi, siga més difícil que es propague. De la mateixa manera, cada treballador té assignada una planta i només tracta amb eixos residents. A més a més, han hagut d’ampliar els torns de menjar per evitar la massificació dels usuaris, així com també la freqüència i intensitat de la neteja dels espais i elements comuns: s’ha arribat a triplicar la neteja de poms, baranes i de l’ascensor.

La direcció del centre apunta que gran part de la residència s’ha quedat en desús, com ara espais comuns com sales d’estar on fer activitats, ja que forma part de les mesures per evitar el màxim contacte entre residents.

Activitats com la teràpia amb animals s’han vist suspeses mentre dure el confinament, però els treballadors continuen donant suport a activitats individuals i en grups reduïts, atenent sobretot a les necessitats psicoafectives que poden aguditzar-se entre els residents durant estos dies. Ja fa setmanes que van paralitzar-se les visites, seguint la normativa de sanitat, i els residents tampoc poden eixir, però gràcies a la tecnologia i les xarxes socials poden comunicar-se amb els seus familiars. Fins i tot fan videotrucades entre els residents amics que es troben separats per estar en plantes diferents.

L’Ajuntament de Vilafranca està atent a qualsevol necessitat que puguen tenir els més majors, i tant l’Hospital General com els Bombers han enviat material com ara mascaretes, bates, gel, guants per a la protecció dels 63 usuaris i dels 42 treballadors. A més, la Unitat Militar d’Emergències ja ha desinfectat dues vegades el centre residencial.

La residència de Vilafranca ha hagut de prendre grans mesures per tal d’assegurar la protecció i salut dels més majors, però no perden l’esperança de que tot anirà bé i que prompte podran veure els seus amics i familiars.

Publicitat