Així va ser la darrera festa Pro-Aplec a Vilafranca

845
PUBLICITAT

DiaDia

El passat dissabte 19 de maig, tenia lloc a Vilafranca la tercera festa Pro-Aplec, amb el títol “Una mirada reivindicativa” i dedicada a la gent jove.

Les activitats van començar pel matí amb una caminada teatralitzada sobre la Pedra Sec que eixia des de l’Alberg La Parreta. El pallasso “Nandet” es va convertir en pastor per donar a conèixer als participants els diferents elements de l’arquitectura tradicional.

Per la vesprada al Parador de Festes, l’organització va preparar una vesprada de jocs. Es va fer un campionat de Fallera Calavera, un joc que s’ha fet popular entre els joves i també es va poder jugar a dos jocs amb tradició a Vilafranca com la “Tatxa” o el “Doli”.

L’actuació abans de sopar d’Artista Desconocido, duet vingut des de va tindre molt bona acollida de públic i els assistents van poder apuntar-se per formar part del voluntariat de l’Aplec 2018.

Al sopar van participar vora 200 persones amb un menú compost per llanda de pataques amb llonganisses i pollastre, de postre hi havia gelat de diferents sabors. A continuació, es projectava un video realitzat amb la gent jove de la comarca, que llegia el poema “Al poble que has nascut”, obra del vilafranquí Fabrilo Fabregat.

El tercer Pro-Aplec finalitzava amb l’Horter-Aplec, una festa on es van poder veure roba d’èpoques passades molt colorida i amb estampats. La música que va sonar recordava “hits” de dècades passades, barrejant-se amb la música dels grups que enguany actuaran a l’Aplec.

Així, a falta de 2 mesos per a la celebració de la festa comarcal per excel·lència, l’organització vilafranquina està intensificant els preparatius.